Aplikacije koje broje kalorije – budućnost zdrave prehrane

Piše
Lea Čuveljak

Sep 11, 2016

Mnogi od nas su barem u jednom trenutku života pomislili da imaju višak kilograma. Stres, ubrzan život i svi ti mali negativni faktori u jednom trenutku dođu na naplatu. Nažalost, uglavnom u obliku viška kilograma.

Danas postoje aplikacije za baš sve. Možete birati od aplikacija za praćenje potrošnje režija, praćenje javnog prijevoza do onih za brojanje koraka ili kalorija.

Što je to – My Fitness Pal?

Prva aplikacija s kojom ćemo vas upoznati je potpuno besplatna i možete je skinuti na Google Play Storeu ili Apple App Storeu. Jednostavna je za korištenje, a prvo se morate registrirati i upisati podatke o sebi kao što su visina, trenutna težina, željena težina i slično. Nakon što ste upisali podatke koje aplikacija traži možete postaviti koliko kilograma želite gubiti po tjednu i aplikacija vam sukladno s time postavi dnevni broj kalorija koji bi trebali unositi da dosegnete svoj cilj. Naprimjer, za žene koje bi voljele gubiti pola kilograma svaki tjedan preporučeni dnevni unos kalorija je oko 1400, dok je za muškarce oko 2000 kalorija.

MyFitnessPal

Skeniranje bar kodova s hrane koju unosite

Jedna prednost ove aplikacije je to što ima mogućnost skeniranja bar kodova s proizvoda koje kupujete i možete točno znati koliko kalorija iznosi porcija vaših najdražih žitarica ili jogurta. Za one proizvode za koje ne postoji bar kod, kao što su kruh, pizza, palačinke i slično, možete u tražilicu upisati željeni proizvod i aplikacija će vam ponuditi raznolike proizvode ostalih korisnika koje možete upisati. Normalno, s vremenom ćete naučiti koliko koje jelo otprilike ima kalorija te tako prepoznati što je dobro, a što bi trebalo izbjegavati ukoliko želite postići svoj cilj.

Što još ova aplikacija nudi?

Uz to što dobijete jasnu sliku unosa hrane, aplikacija sama vodi vaš dnevnik prehrane te vam govori za koliko tjedana ćete izgubiti koliko kilograma. Uz to, pri svakom unosu nove hrane aplikacija vam kaže, naprimjer, da je hrana koju ste sada unijeli puna proteina ili da sadrži vitamine A, B, C i slično.

Aplikacija za praćenje aktivnosti – Record

Ako želite se želite zdravo hraniti i početi s treniranjem predstavljamo vam aplikaciju za praćenje treninga i aktivnosti – Record – Under Armour. Ovo je aplikacija s kojom pratite svoje treninge, spavanje i težinu. Povezana je s gore navedenom aplikacijom My Fitness Pal i ako jedan dan trenirate dovoljno aplikacija vam javi koliko dodatnih kalorija možete unijeti toga dana. Kaže vam i koji su ciljevi u treniranju uz to što pratite svoju prehranu jer ne žele svi korisnici nužno samo izgubiti kilograme nego i učvrstiti tijelo te poraditi na mišićnoj masi.

Under-Armor-Record-app

Koji god razlog imali za zdravu prehranu i treniranje, a niste sigurni otkuda početi ove bi vam aplitacije mogle pomoći. Ako želite smršaviti, samo zdravije jesti ili se učvrstiti, zašto čekati? Možete sami pratiti sve što unosite i živjeti zdravije. Ako se odlučite za ovu opciju – sam svoj majstor pobrinite se da imate sve potrebne informacije o početnim treninzima i da ne ulazite u ekstreme odmah na početku. Tako ćete zadržati potrebnu volju i upornost te nećete već u startu zamrziti cijeli koncept praćenja prehrane.

Komentari