Messenger ima novu nadogradnju

Piše
Vedran Mikulić

Jul 18, 2020

Mobilna aplikacija Messenger donosi novu nadogradnju, a u pitanju je mogućnost dijeljenja slike s ekrana prilikom videopoziva.

Nova opcija je dostupna za Android i iOS mobilne uređaje, a na računalu ju je moguće koristiti ukoliko imate instaliran Messenger Room.

Svoj ekran s drugima možete podijeliti tijekom video poziva tako što podignete meni s dna ekrana povlačenjem prsta prema gore. Kad se pojavi prošireni meni samo trebate izabrati opciju dijeljenja ekrana. Nakon toga osoba s kojom razgovarate će vidjeti vaš ekran u stvarnom vremenu.

Dijeljenje ekrana putem video poziva otvara neke nove mogućnosti kao što je zajednički online shopping s prijateljem ili ćete jednostavno moći zajedno pratiti događanja na društvenim mrežama. Facebook se nada da će ova mogućnost biti zabavan način povezivanja s prijateljima i obielji, piše Engadget.

Ova opcija je svojevrsni odgovor na servise poput Zooma, Skypea, Google Meeta i drugih sličnih servisa za online video komuniciranje, a posebno je značajna u periodu pandemije.

Komentari