ESN Youth Academy

Piše
Petra Haleš

Apr 27, 2018

ESN Youth Academy je program Erasmus studentske mreže Hrvatska koji vodi do profesionalizacije mladih.

Svrha ovog programa je mladima iz lokalnih zajednica u kojima mreža djeluje prenijeti vještine i znanja koja su volonteri ESN-a Hrvatska stekli i usavršili svakodnevnim volontiranjem i angažmanom u svojoj sredini.

Ove godine set interaktivnih radionica i predavanja održavao se u četiri sveučilišna grada – Osijeku, Rijeci, Splitu i Zagrebu.  Okvir tematici radionica dalo je jedno od područja djelovanja ESN-a Hrvatska, profesionalno usavršavanje kroz volonterizam, čija je svrha istaknuti kako stjecanje i razvoj vještina u području neformalnog obrazovanja proizlazi iz svakodnevne interakcije među  mladima, odnosno njihovim aktivizmom u civilnom društvu.

DSC_6127h-01

Sudionici programa ESN Youth Academy imali su prilike razviti organizacijske i poslovne vještine na radionicama poput onih o samoprezentaciji i javnom nastupu, naučiti kako lakše organizirati svoje vrijeme koristeći nove alate i ući u osnove Event managementa. A za one koje teže umjetničkom smjeru održane su radionice o fotografiji i osnovama grafičkog dizajna. Kako je jedan od ciljeva programa bio i poticanje aktivnog građanstva polaznici su imali prilike iz prve ruke saznati na koji način volontiranjem mogu gotovo nesvjesno razviti brojne poslovne i komunikacijske vještine.

DSC_6127ffffff-01

Osim što su polaznici ESN Youth Academy-je proširili svoja znanja i izbrusili vlastite vještine imali su prilike u opuštenom okruženju raditi na razvoju networkinga kao nove poslovne paradigme.

Komentari