Facebook uvodi novo pravilo

Piše
Vedran Mikulić

Jan 05, 2018

Facebook uvodi novu opciju. Radi se o sposobnosti prepoznavanja lica na fotografiji koja je objavljena na Facebooku i automatskog obavještavanja korisnika koji se nalaze na toj fotografiji.

Što točno znači ova opcija?

Kada god netko objavi fotografiju na kojoj se nalazite, bez obzira da li vas je označio ili ne, Facebook će vas o tome obavijestiti.

Kako su objavili na svom blogu, iskoristit će već postojeću tehnologiju prepoznavanja lica koju koriste kako bi korisnicima sugerirali koje osobe mogu označiti na fotografiji. Na taj način planiraju onemogućiti objavljivanje tuđih fotografija bez znanja te osobe.

Međutim, problem bi se mogao pojaviti ako fotografiju objavi netko s kim korisnik nije povezan na Facebooku.

“Uvijek poštujemo podešavanja privatnosti koje ljudi odaberu kad objavljuju fotografiju na Facebooku (bilo da ona uključuje prijatelje, sve ili samo neke), tako da nećete dobiti obavijest ako niste uključeni u tu grupu”, navodi se u priopćenju.

Znači, ako je netko bio na  božićnoj proslavi kod vaših prijatelja i objavio fotografiju na kojoj se i vi nalazite, a vas dvoje niste povezani na Facebooku, nećete dobiti obavještenje. Kad vas Facebook i obavijesti o fotografiji na kojoj se korisnik možda nalazi, na korisniku je da potvrdi ili opovrgne tu tvrdnju.

Ono što bi moglo biti korisno je Facebookovo nastojanje da spriječi otvaranje lažnih profila i objavu tuđih fotografija kao profilnih.

Komentari