FlixBus nastavlja s projektom Putuj

Piše
Vedran Mikulić

Oct 27, 2020

Virtualni susret knjiških blogera, ljubitelja knjiga i putovanja dostupan svima.

FlixBus u suradnji s knjiškim blogericama i knjižarama nastavlja s projektom Putuj i čitaj te najavljuje prvu Virtualnu čajanku „Što se čita?“ na koju su svi pozvani.

Suočeni s brojnim ograničenjima u svakodnevnom životu, 2020. godina naučila nas je prilagodbi i strpljenju. S prvim jesenskim danima imamo priliku posvetiti se svim onim dostupnim hobijima za koje prije nismo pronalazili vremena. Tako se sve više ljudi okreće čitanju. Upravo su knjige neiscrpno vrelo nadahnuća te nas često mogu inspirirati na neka buduća putovanja, pokrenuti u nama nove interese koji vode novim iskustvima i životnim spoznajama. Na tim postavkama pokrenuto je novo, jesensko izdanje projekta Putuj i čitaj. 

Naime, već treću godinu zaredom FlixBus u suradnji s Alis Marić i blogom Čitaj knjigu razvija projekt Putuj i čitaj te brojnim inicijativama povezuje knjige i putovanja.

Da su putovanja i knjige čaroban spoj kojim se stvaraju nove uzbudljive priče i iskustva potvrdila nam je Petra Trojko, voditeljica odnosa s javnošću za FlixBus CEE South regiju:

„Tijekom ove inicijativa organizirali smo Lov na čarobne knjige u autobusima, putovanja na poznate knjiške lokacije u Veneciji i Ljubljani, druženja s knjiškim blogericama te brojna darivanja u suradnji s našim knjižarama partnerima diljem Hrvatske i regije. I ove jeseni nastavljamo s našim projektom, no s obzirom na trenutne okolnosti većinu događanja prebacili smo u virtualni svijet.“

Jesensko izdanje započinje virtualnim Lovom na čarobne knjige

U suradnji s knjižarama partnerima projekta pripremljene su brojne pogodnosti koje će najviše obradovati ljubitelje knjiga i putovanja. Putem FlixBus Facebook stranice, 28.10., započinje virtualni Lov na čarobne knjige – ciklus nagradnih igara kojim će se dijeliti paketi Putuj i čitaj s najnovijim naslovima te besplatne karte za putovanja zelenim autobusima. Isto tako, prilikom kupnje knjiga u označenim knjižarama (popis knjižara dostupan je ovdje) moguće je zatražiti bookmark u obliku zelenog autobusa koji sadrži kod s popustom na putovanja.

Studeni donosi Virtualnu čajanku „Što se čita?” – prvi online susret knjiških blogerica i predstavljanje knjige Američka prašina. 

„Iako trenutno ne možemo putovati koliko bismo htjeli knjige nam mogu olakšati ove dane i inspirirati nas za buduća putovanja. Stoga smo u suradnji s Alis Marić odlučili okupiti blogerice i ljubitelje čitanja iz cijele regije te organizirati prvu Virtualnu čajanku „Što se čita?“,  naglasila je Petra.

Uz Alis Marić, osnivačicu bloga Čitaj knjigu kojeg prati više od pola milijuna ljudi, Virtualnoj čajanci pridružit će se još četiri strastvene obožavateljice lijepe književnosti. Iz Sarajeva će se javiti Ena Hasečić, autorica bloga Ena u zemlji knjiga; iz Slovenije uključit će se Alenka Štrukelj koja već niz godina uspješno vodi blog Literarna lekarna; iz Novog Sada virtualno će doputovati Tatjana Ivanov Kožul koja stoji iza bloga Tatjanin svet knjiga dok će se iz Splita, ovom knjiškom susretu pridružiti dugogodišnja novinarka Slobodne Dalmacije i autorica zbirke poezije „Jesmo li sami?“ Lenka Gospodnetić.

Tema prve Virtualne čajanke je knjiga Američka prašina autorice Jeanine Cummins. Svi zainteresirani moći će se pridružiti susretu 18. studenog u 18 sati putem komunikacijske platforme te uz šalicu toplog čaja saznati zašto se ova knjiga čita u jednom dahu.

O svim detaljima projekta te kako sudjelovati može se saznati putem FlixBus web stranice u rubrici Putuj i čitaj ili na Facebook stranici FlixBusa.

Komentari