Novi digitalni projekt: PR Book Club

Piše
Petra Haleš

Apr 26, 2021

Prva studentska udruga za odnose s javnošću i društvene mreže u Hrvatskoj, PublikaR, predstavlja svoj projekt – PR Book Club.

Projekt je dijelom financiran putem natječaja SC-a, a namijenjen je približavanju literature iz odnosa s javnošću svima zainteresiranima za danas jednu od najvažnijih disciplina iz područja komunikacijskih znanosti. Cilj je educirati javnost na jednostavan, ali kreativan način, prezentiranjem jedne knjige svaki mjesec.

Udruga okuplja preko 50 studenata podijeljenih u timove i skupine koji djeluju u području društvenih mreža, multimedije, odnosa s javnošću i organizaciji događaja te uspostavljaju partnerstva, održavaju edukacije i brojne projekte.

Iza projekta PR Book Club stoji tim studenata koji čitaju, analiziraju i prezentiraju odabrane knjige na način koji će potaknuti pratitelje da i sami prouče objavljenu literaturu o temama koje su sve važnije u današnjem društvu i poslovnom svijetu.

Ipak, ako se ne odluče na čitanje, uz projekt će naučiti ono najbitnije. Na Instagram, Facebook, YouTube i LinkedIn profilima objavljivat će se brojni sadržaji, a onima koji žele znati više bit će dostupna pretplata na newsletter.

Uz edukativne sadržaje koji analiziraju mjesečnu knjigu, postavljat će se i fun factovi te kratki kvizovi u obliku interaktivnih storyja koji predstavljaju središte gdje će se pratitelje poticati na širenje informacija i na drugim platformama. Informacije o knjigama bit će dostupne i u vizualnom obliku te putem animiranih videa.

Također, svi zainteresirani za određeno područje imat će priliku sudjelovati u predavanjima autora knjiga i stručnjaka koji će produbiti svaku mjesečnu temu. Zbog trenutne epidemiološke situacije ona će se privremeno održavati virtualnim putem, a kada bude moguće – uživo.

Predsjednica udruge, Sara Vrban, komentirala je ideju projekta:

Posebna čar projekta je što stvara iskustvo za članove koji se susreću sa svrhovitim i kreativnim zadacima čije jasne rezultate mogu vidjeti. Uz to, čitanje strukovnih knjiga približava i njima i svim zainteresiranima eksperte koji se inače smatraju autorima literature za ispite, u pristupačan i sistematičan izvor informacija. Nadamo se ovim projektom potaknuti ljude da posude knjige, čitaju s nama i budu dio pročitanog! Potencijal projekta prepoznale su i Knjižnice Grada Zagreba u čijoj ćemo suradnji svaki mjesec objavljivati preporuke knjiga. Sve knjige iz projekta moći će se pronaći u njihovim knjižnicama, a dio Knjižnice Božidara Adžije bit će namijenjen promociji i preporuci knjiga na temu mjeseca.

Komentari