FridaysForFuture Hrvatska organizira prosvjede

Piše
Mateo Galić

Nov 26, 2019

U sklopu svjetskog dana prosvjeda protiv klimatskih promjena, u petak 29. studenog 2019., inicijativa mladih FridaysForFuture Hrvatska (FFF Hrvatska) organizira prosvjede u 2 hrvatska grada.

  • Prosvjed u Zagrebu u 14 sati na Trgu sv. Marka
  • Prosvjed u Osijeku u 15 sati na Rondelu Velikana

U subotu 30. studenog 2019. u Splitu održati će se akcija čišćenja na invalidskoj plaži Bačvice.

Svijet kakvog poznajemo postaje nam nepoznat. Venecija upravo proživljava najveće poplave u više od posljednjih 50 godina, 85% grada je potopljeno, a gradonačelnik Brugnaro govori kako su uzrok klimatske promjene. Za to vrijeme u Australiji gori više od 100 požara, nestaju šume, a ljudi tijekom dana vide samo prašinu.

1

Mladi ne žele živjeti u takvoj stvarnosti. Žele da oni nakon njih imaju normalne živote i djetinjstva, a ne da su u opasnosti od posljedica klimatskih promjena i ljudski uzrokovanih prirodnih nepogoda. Stoga se ti isti mladi i odlučuju boriti.

Na prosvjedima za klimu u rujnu 2019. godine brojke pokazuju kako društvo više ne može stajati po strani i čekati – zadivljujućih 4500 lokacija u 150 zemalja dobilo je podršku čak 6 milijuna prosvjednika diljem svijeta.

No, borba protiv klimatskih promjena još uvijek nije gotova, a mi ne stajemo. Jedini način da pokrenemo promjenu je da se uključe svi – učenici, studenti, odgajatelji i profesori, roditelji, umirovljenici, sindikati, radnici i svi ostali kojima je stalo do vlastite budućnosti i one svoje djece, jer globalno zatopljenje ne čeka.

2

Pozivamo Vas da se pridružite pokretu i podržite ga u skladu sa svojim mogućnostima.

Facebook

Instagram

Komentari