Nogomet je imao veliku ulogu u širenju koronavirusa

Piše
Vedran Mikulić

Apr 22, 2020

Naveliko se već pisalo o tome kako je upravo utakmica Atalante i Valencije, odigrana 19. veljače u Milanu, vjerojatno značajno utjecala na ubrzano širenje koronavirusa susjednom Italijom ali i Pirinejskim poluotokom.

Nakon nje je Bergamo, iz kojega su na San Siro tog dana doputovale tisuće navijača, postao jedan od najpogođenijih gradova u Italiji, a čak je i prvi službeno zaraženi čovjek u Hrvatskoj bio na toj utakmici.

No nešto kasnije, 11. ožujka, kad su u Madridu već bile na snazi djelomične mjere opreza, odigran je susret Atletica i Liverpoola. Zadnje brojke govore da je u Liverpoolu od koronavirusa preminulo 246 osoba, a Angela Mclean, zadužena za pandemiju u britanskoj Vladi, rekla je kako je “zanimljiva poveznica između dva epicentra, Madrida i Liverpoola” te smatra da bi je” trebalo istražiti”, no i  da ćemo “sa sigurnošću moći potvrditi tako nešto tek u budućnosti”, kada se brojke i statistike poslože, prenosi sportska-revija.hr.

Negdje u isto vrijeme kada i dvoboj Atletica i Liverpoola, odnosno od 10. do 13. ožujka, održan je Cheltenham Festival, gdje je konjičke utrke promatralo oko 250.000 ljudi, pa je recept za katastrofu u Engleskoj bio potpun.

Zato će sa normalizacijom vjerojatno svi biti i više nego oprezni. Posebice u nogometnom svijetu.

Foto: facebook/FC Barcelona

Komentari