Helem nejse započeli izvanrednu sezonu Rejdio šoua!

Piše
Vedran Mikulić

Apr 07, 2020

U jeku pandemije koronavirusa, premda su sve ulice su puste, ugostiteljski objekti zatvoreni, koncerti otkazani ili odgođeni, momci iz grupe Helem nejse, nakon objave albuma „Gluten tag“, nastavljaju širiti pozitivu svojim poznatim Rejdio šouom, čija je prva epizoda izvanredne sezone emitirana nedavno direktno iz izolacije.

Članovi grupe posljednjih su nekoliko tjedana zatvoreni u svojim kućama, poštuju propisane naredbe i mjere, ali ih to ne zaustavlja da svojim fanovima prirede standardno nedjeljno druženje uz Helem nejse Rejdio šou podcast.

Snimku prve epizode, koja je emitirana sinoć, u dobro poznatom terminu (nedjelja u 22 h), možete pogledati na njihovom službenom YouTube kanalu te svaku sljedeću pratiti u istom terminu i na istom mjestu, svake nedjelje, sve dok pandemija traje i tjera ih da budu izolirani. Uz standardni format podcasta, uključili su i stalne popularne rubrike koja njihova publika posebno obožava, „Vijesti Žečije Usnice“ te kratki animirani spektakl „Bruca, Braca, Bruda, Brada“.

„Početak godine smo posvetili radu na novom albumu, bookingu koncerata i pripremama za iste. Nažalost, pandemija nam je poremetila planove, pa smo morali ostati kući i sve zakazane obaveze odgoditi. Odlučili smo se samoizofirati i raditi podcast, jer ništa nam drugo ne preostaje. Naša publika to očekuje i čak su nas opomenuli da smo dva tjedna zakasnili. Međutim, morali smo jako dobro istražiti ovo polje, kako konceptualno, tako i tehnički. Napokon smo došli na zelenu granu i jedva čekamo da počne standardno nedjeljno brukanje. Bit će sve kako je bilo i dosad uz minimalne promjene u vidu lokacije.“, izjavili su dečki iz Helem nejse, te dodaju: „Ostanite kući, slušajte upute, zaštitite sebe, svoju porodicu, komšije, prijatelje, a i dušmane. Jako je bitno da, iako smo na neki način odvojeni fizički, zajedničkim snagama pobijedimo ovu pošast i spremni dočekamo ljetne dane, uživajući u hladnim napitcima. I naravno, gledajte i slušajte Helem Nejse Rejdio Šou i budite krajnje optimistični, jer pesimizam je loš za imunitet.“

Helem nejse – album „Gluten tag“

Helem nejse rejdio šou pratite svake nedjelje od 22 h na njihovom službenom YouTube kanalu.  Snimke prethodnih epizoda možete pogledati ovdje.

Komentari