Muzej Zagreb 80-ih

Piše
Mateo Galić

Mar 14, 2020

Muzej se smjestio na prvom katu stare zgrade u povijesnom dijelu grada, sa čijih se prozora pruža jedinstven pogled okružen najpoznatijim turističkim znamenitostima.

Nema vodiča, nema ograda, nema baršunastih užadi, nema stakla.

ZAGREB 80-ih je stvoren kako bi se u prošlost doživjela na novi način. Njegov prostor je rekonstrukcija svakodnevnog života zagrebačke obitelji, na jedinstven i interaktivan način koji presijeca prošlost i budućnost, prikazuje način života, baštinu, sjećanja i emocije.  “De ja vu” na novi način.

Izložba se prostire u 6 različitih prostorija, a svaka od njih puna je artefakata.

IMG_4756

Osjećat će te se kao kod kuće. Svaki gost je dobrodošao u komunikaciju sa cjelokupnim postavom.
Svim posjetiteljima – djeci, mladeži, obiteljima i odraslima zajamčen je užitak i jedinstveni doživljaj ZAGREBA 80-ih godina.

Postav će vas provesti u živo desetljeće, na zabavan i komunikativan način.

Zakoračili smo u originalne prostorije: više nego ugodan dnevni boravak, topla kuhinja, šarmantna spavaća te uredska soba. Atmosfera i originalnost će vas za tren uvući u zlatno doba 80-ih godina.

IMG_4685

ZAGREB 80-ih potiče svoje posjetitelje da dodiruju, osjećaju i komuniciraju s izložbom, kako bi se prisjetili trenutaka, mirisa i osjetili nostalgiju. Mladoj generaciji pruža se mogućnost doživjeti način života u nedavnoj, pozitivnoj prošlosti, tako poznatih i cijenjenih diljem svijeta 80-ih godina. Doživite prošlost velikih stvari koje svakodnevno koristimo danas, kao što su video igre, osobna računala i mobilni telefoni, kao i ostali značajni objekti koji su doista počeli svoj uspon 1980-ih godina.

IMG_4751

Iza svakog objekta izložbe je privatna priča i jedinstveno podrijetlo.

Neki predmeti su darovani muzeju od uradnika i prijatelja. Također i Vi možete darovati jedinstvene stvari koja pripadaju u doba 80-ih godina. Jednom kad donirate u muzej, Vaš doprinos postaje dio zbirke. Izbor i sadržaj donacija u potpunosti ovise o Vama.

INFORMACIJE:

  • adresa – Radićeva ulica 34/I, Zagreb
  • radno vrijeme: pon – ned: 11, 00 – 21,00
  • cijena ulaznica: odrasli – 40kn, 65+ i studenti – 30kn, djeca (4-13) – 25kn

Doživite ugođaj ovog nevjerojatnog prostora kroz galeriju fotografija u nastavku…

Photo galerija (69 slika)

Komentari