Kako se pripremiti za Ferragosto JAM festival?

Piše
Lorena Sikavica

Jul 26, 2018

Povoljniji prijevoz vlakom do jezera, besplatno kampiranje, satnica festivala i druge korisne informacije.

Manje od tjedan dana ostalo je do početka najvećeg ljetnog festivala u Slavoniji. I ove godine Ferragosto JAM najavljuje pogodnosti u prijevozu do Orahovice i samog jezera, a posjetiteljima osigurava bezgotovinski sustav plaćanja. Za dan produljeno 11. izdanje festivala započet će 1. kolovoza i trajati do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru, predivnoj oazi unutar zaštićenog Parka prirode Papuk.

Raspored-satnica Ferragosto JAM 11

HŽ POPUST NA PRIJEVOZ VLAKOM
U suradnji s HŽ putničkim prijevozom posjetiteljima Ferragosto JAM festivala odobreno je 40% popusta u 1. i 2. razredu redovnih vlakova. Popust će se moći koristiti od 31. Srpnja do 6. kolovoza 2018. sa svih kolodvora na području Republike Hrvatske i Republike Slovenije do kolodvora Zdenci-Orahovica i natrag, isključivo za kupnju povratnih karata. Prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti svrhu putovanja, a kartu na poleđini ovjeriti pečatom organizatora. Popust se neće moći koristiti na relacijama kraćim od 25 km.

1_foto Samir Ceric Kovacevic ©-6519_2

BESPLATAN AUTOBUS
S kolodvora Zdenci-Orahovica do jezera posjetitelje će prevoziti besplatan autobus u terminima usklađenim s dolascima vlakova. S istog mjesta autobus će 5. kolovoza prevoziti posjetitelje nazad na kolodvor.

BEZGOTOVINSKI SUSTAV PLAĆANJA
Posjetiteljima je i ove godine osiguran bezgotovinski sustav plaćanja u suradnji s Entriom. Bezbrižnije uživanje u festivalu bit će omogućeno uz RFID festivalsku narukvicu koja osim što je ulaznica za festival, omogućuje kupovinu unutar festivalskog prostora bez upotrebe novčanika, gotovine, tokena i slično. Svaki posjetitelj na ulazu svoju ulaznicu mijenja za narukvicu. Na mjestima naznačenim kao Top Up mjesta bit će moguće nadoplatiti novac na narukvicu, a kupnja hrane, pića i ostalog obavljat će se unutar festivalskog prostora prislanjanjem narukvice na RFID uređaj djelatnika festivala. Tijekom cijelog trajanja festivala moći će se učiniti dodatna nadoplata na RFID narukvicu, provjeriti stanje ili izvršiti povrat cjelokupnog preostalog iznosa novca.

Ferragosto_Hladno pivo_2

BESPLATNO KAMPIRANJE
Festivalska ulaznica omogućuje besplatno kampiranje na mjestima označenim kao festivalski kamp. Na svim drugim lokacijama na jezeru kampiranje je također dozvoljeno, ali se naplaćuje od strane Uprave Jezera. Također, roštiljanje uz jezero je dozvoljeno, ali se vatra smije paliti samo na određenim mjestima. Sječa drveća Parka prirode Papuk strogo je zabranjena i kažnjiva.

Termini polaska besplatnog autobusa s kolodvora do jezera, dodatni odgovori na pitanja vezana uz bezgotovinsko plaćanje, sve informacije o kampiranju, kao i parkiranju mogu se pronaći na službenoj web stranici festivala u rubrici Info.

Ferragosto_Jinx

RASPORED I SATNICA
Ferragosto JAM ugostit će više od 40 istaknutih imena domaće i regionalne scene. Festivalski line up predvode Hladno pivo, koji će u jednom danu izvesti čak dva nastupa (Old School i Greatest Hits), Tram 11, Darko Rundek, Let 3, PipsChips&VideoClips, TBF, Krankšvester, Jinx, Zdenka Kovačiček, Bolesna braća, Zabranjeno pušenje, Chui, Mašinko i mnogi drugi značajni predstavnici rocka, punka, elektronike, hip hopa i srodnih žanrova. Uz raspored po danima, objavljena je i točna satnica festivala koji će u pogonu imati čak pet festivalskih pozornica smještenih oko samog jezera.

Mapa Ferragosto JAM

ULAZNICE I PAKETI
Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 130 kuna za sve dane festivala i jednodnevnih po 100 kuna odvija se online putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima:

Zagreb: Dirty Old Shop / RockMark
Osijek: Exit
Orahovica: Plavac / Blues
Rijeka: Dallas Music Shop
Virovitica: Štedna
Đakovo: Fontana
Slatina: Prijašin 2

Festivalski paketi sadrže festivalsku ulaznicu, torbu, majicu, ljuti umak, poklone sponzora i pokoje iznenađenje, a mogu se nabaviti po cijeni od 230 kuna u Dirty Old Shopu u Zagrebu. Cijena festivalske ulaznice na ulazu iznosit će 150 kuna. Ferragosto JAM organizira Dostava Zvuka.

Komentari