Svjetsko sveučilišno prvenstvo u rukometu

Piše
Lorena Sikavica

Jul 22, 2018

Nakon europskih državnih reprezentacija u Hrvatsku će doći svjetske sveučilišne reprezentacije kako bi sudjelovale na Svjetskom sveučilišnom prvenstvu u rukometu (WUC handball 2018).

Riječki športski sveučilišni savez u suradnji s Hrvatskim akademskim sportskim savezom i Sveučilištem u Rijeci će od 30. srpnja do 5. kolovoza ugostiti najbolje svjetske sveučilišne rukometne reprezentacije.

Spomenuto svjetsko natjecanje je prvo ekipno svjetsko sveučilišno natjecanje koje se održava u Republici Hrvatskoj. Najveća razlika između europskih sveučilišnih natjecanja kojima je dosad bio organizator Riječki športski sveučilišni savez i spomenutog jest u činjenici da na WUC handball 2018 sudjeluju državne sveučilišne reprezentacije.

Dodijeljenom domaćinstvu doprinijela je kvalitetna kandidatura i dokazano iskustvo u organizaciji velikih sportskih događaja poput Europskih sveučilišnih igri Zagreb – Rijeka 2016 (ESI 2016) koje su okupile preko 5 000 sudionika.

S obzirom na dosadašnje iskustvo u organizaciji europskih sveučilišnih natjecanja (u odbojci 2007, rukometu 2011,  bridžu 2013, taekwondou 2015) i svjetskih sveučilišnih natjecanja (u bridžu 2014) te odličnu suradnju s lokalnom zajednicom prilikom organizacije projekata iz domene akademskog sporta poput domaćinstva regionalne ministarske konferencije „Razvoj akademskog sporta u regiji“ i konferencije „Europske sveučilišne igre 2016 – platforma za provedbu EU projekata“ vjerujemo u kvalitetnu organizaciju i ovog natjecanja.

Tijekom Svjetskog sveučilišnog prvenstva u rukometu očekuje se oko 600 sudionika iz 28 država s 5 kontinenata o kojima će se brinuti tim s više od 140 volontera. Dvorana Zamet će nakon 2011 i 2016 opet biti dom studentima i studenticama koji će pokušati osvojiti laskavu titulu Svjetskih sveučilišnih prvaka.

Detaljnije informacije možete pogledati na: http://www.wuchandball2018.uniri.hr/ ili kontaktirati direktno na handball2018@uniri.hr.

Izvor: unisport.hr

Komentari