Vatrene u Zagrebu dočekalo pola milijuna ljudi

Piše
x-ica tim

Jul 17, 2018

Doček hrvatskih nogometaša koji su se vratili sa Svjetskog prvenstva nakon najvećeg uspjeha u povijesti nešto je što nije do sada zabilježeno na ovim prostorima. To može samo Hrvatska!!!

Početak današnjeg slavlja otvorili su zrakoplovi hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji su prvi dočekali zrakoplov s hrvatskim nogometnim reprezentativcima u trenutku kada su ušli u hrvatski zračni prostor. Zrakoplov je sletio Zagreb u 15:20 i tada je počelo.

3

Od same zračne luke autobus s našim Vatrenim bio je okružen brojnim navijačima, a tako je bilo cijelim putem do glavnog zagrebačkog trga. Koliko je ljudi izašlo pozdraviti našu reprezentaciju govori i podatak kako je autobusu s hrvatskim nogometnim reprezentativcima trebalo više od tri i pol sata da prijeđe nešto manje od 15 kilometara od zagrebačke zračne luke do Trga Republike Hrvatske, odnosno zgrade Hrvatskog narodnog kazališta.


4

IMG-20180716-WA0006

2

6

Tek oko 20 sati stigli su do Ilice, a 40 minuta kasnije konačno su stigli na glavni zagrebački trg, a kada su se kroz dim baklji pojavili svjetski nogometni viceprvaci trg je eksplodirao.

7

9

15

Navijači su svoje heroje pozdravili do sada neviđenim navijanjem, pjevanjem i paljenjem bengalki, a u isto vrijeme Zaprešić Boysi atmosferu su doveli do vrhunca s navijačkim himnama “Igraj moja Hrvatska” i “Srce Vatreno”.

Prema procjeni policije, na Trgu bana Jelačića okupilo se oko 110.000 navijača, te u užem centru grada njih oko 250.000, a ako se tome pridoda oko 200.000 navijača na trasi kretanja autobusa, Vatrene je u Zagrebu dočekalo gotovo pola milijuna ljudi.


Jedan po jedan igrač dolazio je na pozornicu uz nezapamćenu euforiju stotina tisuća navijača. Poseban trenutak bio je kada je kao posljednji izašao trener Vatrenih Zlatko Dalić, čovjek koji je ujedinio cijelu Hrvatsku kao nitko do sada.

1Hrvatski nogometaši obratili su se mnoštvu koje ih je dočekalo na Trgu bana Jelačića i nisu krili oduševljene podrškom hrvatskih navijača.

Ivan Perišić je navijačima poručio da se provesele večeras, a Andrej Kramarić pozdravio je Bednjance, ali rekao kako će fešta sigurno biti u cijeloj Hrvatskoj.

Jedan od najsimpatičnijih igrača, Šime Vrsaljko, zahvalio se navijačima što su prepoznali da je reprezentacija ostavila srce u Rusiji i što ih je dočekao ovoliki broj ljudi.

– Pijani smo kao mace. Svaka čast momcima, ali vi ste svjetski prvaci, rekao je Mateo Kovačić i nastavio pjevati ‘Udri puško’.

Slavonski bećar Domagoj Vida: – Volimo vas, hvala vam na svemu. Nakon toga je zapjevao pjesmu ‘Inati se Slavonijo’.

Zlatna kopača i kapetan Vatrenih Luka Modrič obratio se oduševljenoj masi: – Što da vam kažem, osim hvala Hrvatska, hvala Zagreb. Mi smo ostvarili svoj san – rekao je najbolji nogometaš prvenstva i  zapjevao ‘Zovi, samo zovi’.

– Kad vidimo sve ovo, znamo da smo bili svi zajedno u Rusiji. Hvala vam na svemu ovome i dalje ćemo se boriti da budete sretni i ponosni – rekao je Ivan Rakitić.

– Stvarno nismo ovo očekivali i nadam se da ovo nije zadnji puta – rekao je Marcelo Brozović koji je suigrače pozvao na zajedničku fotografiju.

– Hvala vam na ovome. Ovo samo mi možemo napraviti. Nitko drugi – rekao je Dejan Lovren kojem je u govor uskočio i Šime Vrsaljko te su nastavili pjevati ?Lijepa li si’.

I ostali nogometaši obratili su se svojim navijačima i svom narodu ne skrivajući oduševljenje i pomalo inznenađenost ovom spektaklu.

– Nemam riječi. Nismo u Rusiji igrali za sebe, nego za obitelj, za vas, za cijelu Hrvatsku, za sve Hrvate u BiH, u dijaspori, i za naše branitelje. Da nije bilo njih, ne bi bilo ni ove šahovnice. Nismo prvaci svijeta, ali smo viceprvaci. Vi ste prepoznali da smo dali sve od sebe”, rekao je izbornik Zlatko Dalić.

Gotovo je nemoguće riječima opisati današnji dan, dan kada je cijela Hrvatska disala kao jedan, dan kada smo bili ponosni na svoje nogometaše, na svoj narod i na svoju jednu nam jedinu domovinu Hrvatsku.

Hvala vam Vatreni, ovo vam Hrvatska neće zaboraviti nikada.

10

Komentari