Nevjerojatni prizori koje je zabilježio Google Maps

Piše
Petra Haleš

Aug 04, 2017

Googleove karte vjerojatno su najkorisniji alat za traženje zemljopisnih informacija. Međutim, tijekom istraživanja virtualnog globusa možete naići na bizarne stvari koje nikada niste mogli niti zamisliti.

Bright Side donosi 14 najkontroverznijih pojava uočenih na Google kartama uhvaćeni od strane običnih korisnika. Neke od njih imaju objašnjenje, dok su druge još uvijek obavijene velom misterije.

Logo Coca Cole na planini

1

Najveći svjetski logo Coca Cola izgrađen je na padini planine u blizini Arice Cityja u Čileu. Logotip je napravljen kako bi se proslavila 100. obljetnica Coca Cole 1986. godine i sastojao se od 70.000 praznih boca Coca Cole.

Misteriozna piramida na Antartiku

2

Pitanje je jeli ova struktura u obliku piramide skrivena u snijegu Antarktika nasljeđe druge drevne civilizacije i još uvijek se o ovome vode rasprave. Pristaše ove teorije vjeruju kako je to bio razlog za ekstremni interes Trećeg Reicha za Antarktik. Drugi su uvjereni kao je ova tajanstvena piramida nasljeđe legendarne Atlantide.

Brod između nebodera

4

Brod “usidren” između nebodera zapravo je trgovački centar u Hong Kongu.

Divovski otisak stopala

5

Ovaj neobični labirint sličan otisku divova nalazi se u malom selu blizu Hampshirea i najduži je labirint u Engleskoj (115 m).

Gulliver svezan na krovu zgrade

6

Jedno od najčudnijih dječjih igrališta na svijetu nalazi se u Valenciji, Španjolska. Uz brojne slajdove, tajne prolaze i ogromnu široku klupu za roditelje, struktura izgleda kao zabavni park.

Osveta susjedu šupku

7

Sukob između dva susjeda započeo je 2009. godine. Jedan od njih došao je na neobičnu ideju za osvetu: Na polju je napravio natpis “AHOLE” sa strelicom koja je usmjerena prema susjedovoj kući.

Mačka alien

8

Ovaj lik je star oko 9.000 godina. Prema jednoj verziji, to je božanska mačka koja je došla iz drugog svijeta. Nalazi se na najsušnijem mjestu na planeti, pustinji Atacama, koja stoljećima nije vidjela ni jednu kap kiše.

Velika zbirka zrakoplova

9

Različite vrste starih i novih zrakoplova nalaze se pored male zračne luke u Beogradu u Muzeju zrakoplovstva. Posjetitelji mogu prošetati i baciti pogled na svaki detalj aviona. Muzej posjeduje više od 200 zrakoplova, uključujući fragmente američkog borbenog zrakoplova Stealth i F-16 Fighting Falcon.

Tvornica soli

10

Ovo je malo selo u Nigeriji s 50 obitelji. Glavno zanimanje lokalnog stanovništva je vađenje soli iz ribnjaka punog blata. Svaki se ribnjak puni vodom, u koju je smještena posebna sol s glinom. Slana voda zatim se isušuje i filtrira. Kad voda ispari ostaju nevjerojatni prizori kristala soli.

Turska zastava na Cipru

11

Velika zastava Turske Republike Sjevernog Cipra nacrtana je na padini Kyrenia. Također, pored zastave nalazi se citat: “Sretan je onaj koji  kaže da je Turčin!” Ovo je rečenica iz govora Mustafe Kemala Ataturka, koji je održan prilikom proslave 10. obljetnice postojanja Republike Turske.

Svemirski brod vanzemaljaca

12

Čini se da je pravi svemirski brod sletio u Teksasu. U stvari, to je lokalna atrakcija koja se zove Futuro House. Dizajnirao ga je finski arhitekt Matti Suuronen 1960. godine. Ovaj arhitektonski dizajn bio je vrlo popularan i predstavljao je ljudsku nadu za buduće tehnologije. Danas postoje samo 30 Futuro kuća u različitim dijelovima svijeta.

Ovo je odvojilo Antarktik od Južne Amerike

13

Ovo je još jedna vrlo kontroverzna stvar uočena na Google kartama. Neki znanstvenici vjeruju da je razdvajanje dvaju kontinenata uzrokovao veliki meteor koji je pogodio Zemlju. U svakom slučaju, pogledajte ovu fotografiju, možda postoji neka istina u ovoj teoriji.

Muškarac koji maše u Australiji

14

Ovaj smiješni muškarac na australskoj zlatnoj obali vidljiv je čak i iz svemira. Zapravo, ovo je obični plutajući ponton za djecu, a dio je zabavnog parka.

Divovski rak

15

Slika divovskog raka nalazi se na obali Whitstape, Kent, širine je 15 m i zove se “Crabzilla”.

Komentari