Google Pixel Buds slušalice koje prevode strane jezike

Piše
Vedran Mikulić

Oct 06, 2017

Google je predstavio nove hardvere, pametne telefone, laptop te nadogradnju za Google Home zvučnike, a najveću pozornost privukle su Googleove prve bežične slušalice koje imaju mogućnost prevođenja stranih jezika u realnom vremenu.

Slušalice Google Pixel Buds mogu se spojiti s bilo kojim Android i Google Pixel pametnim telefonima koji su povezani s Googleovim virtualnim glasovnim asistentom. Uz Pixel Buds slušalice korisnici se mogu javljati na mobitel i puštati glazbu, a najinteresantnije je što ove slušalice prevode strane jezike u realnom vremenu.

2

Pixel Buds imaju opciju slušanja i govora na stranim jezicima uz povezanost s mobitelom. Tijekom slušanja nekog govora na stranom jeziku, slušalice automatski prevode taj govor na jezik koji odaberete.

Uz pomoć Googleovog glasovnog asistenta, korisnici Pixel Buds mogu razgovarati s nekim na stranom jeziku. Pritiskom na slušalicu uz riječi “dopusti mi da govorim talijanski”, korisnici će moći pričati na engleskom jeziku, dok će njihov mobitel prevoditi na talijanski njihovom sugovorniku.

Google Pixel Buds podržavaju 40 jezika, a na tržište stižu 22. studenog. Cijena će biti oko 1 400 kuna.

Komentari