Kafić samo za žene

Piše
Mateo Galić

Nov 06, 2017

Zamislite da se u Hrvatskoj otvori kafić i na vratima stoji natpis “Samo za žene”. Probajte samo zamisliti kakav bi to odjek imalo u javnosti.

Da, to bi u Hrvatskoj bila nemoguća misija, no u Japanu nije. U Osaki je otvoren kafić pod nazivom Ataraxia Cafe, namijenjen samo ženama, takozvanim otaku. Pojam otaku nastao je u Japanu, a označava ljude koji su ovisni o animama, mangi i slično. Budući da se otaku žene ne osjećaju ugodno baveći se svojim geekovskim aktivnostima na ulici jer to ne nailazi na društveno odobravanje, otvoren je kafić samo za njih. Muškarcima je ulaz strogo zabranjen.

a

Ideja je bila stvoriti ugodan prostor u kojem bi žene imale svoj mir i gdje bi mogle čitati mange ili igrati video igrice.

Foto: twitter.com/ataraxiacafe

Foto: twitter.com/ataraxiacafe

U ovom kafiću zidne police nakrcane su mangama i časopisima svih vrsta. Tu je i poseban radni prostor gdje se mogu baviti crtanjem i stvaranjem raznih umjetničkih djela. Žene mogu šivati cosplay odjeću, zajedničkim snagama crtati mange i slično. Besplatan wifi i razni dodatci za igranje video igara također su im dostupni za korištenje.

2

U kafić, osim muškaraca, ne smiju ući ni maloljetne osobe, a sve žene koje ulaze moraju biti članice kluba. Ovdje se poslužuju čaj, kava, alkohol i razne slastice.

atraxiacafe

Foto: twitter.com/ataraxiacafe

Ah, ti Japanci…

Komentari