Održan 25. Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje

Piše
Lorena Sikavica

Oct 18, 2017

U subotu, 14. listopada na regatnoj stazi Jarun održan je jubilarni 25. “Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Republike Hrvatske”.

Za devet fakulteta sa četiri sveučilišta (Zagreb, Split, Slavonski Brod i Maribor) veslalo je više od stotinu i osamdeset studenata, studentica i diplomiranih u trideset posada osmeraca i četveraca s kormilarom. Program između sedam utrka upotpunjavali su studenti iz udruga OmegaHumans of FSBSOMEFSB Racing Team, HUSB i članice plesne grupe Salsando uz stručne komentare i zabavne najave Joška Kostelića iz Veslačkog saveza Zagreba.

Pokroviteljstvo veslačkom susretu i ove godine dali su rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras i predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić.

Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Hrvatske je akademska sportska priredba koja teži poticati i promicati veslanje kao akademski sport. Susret priređuje Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu u organizaciji Veslačkog saveza Grada Zagreba i HAVK Mladost na regatnoj stazi Jarun. Susret se održava godišnje, u skladu s veslačkim kalendarom natjecanja.

Izvor: unizg.hr

Komentari