Prvi disc golf teren u Zagrebu

Piše
Lorena Sikavica

Apr 19, 2018

Od ove subote, 21. travnja u 14 sati otvara se prvi disc golf teren u Zagrebu!

Hrvatski Flying Disc Savez u suradnji sa Kineziološkim fakultetom postavio je prvi teren za disc golf u Zagrebu u dvorištu fakulteta. Koševi koji su tamo postavljeni dobiveni su u donaciji od strane prijateljskog disc golf kluba iz Beča te su do sada bili postavljeni u parku Prater. Devet staza, izvedena na sedam koševa, iziskuje od igrača vještinu bacanja frizbia za koje do sada niste znali da ih imate uz upozorenje da je sama igra VRLO ZABAVNA I ZARAZNA!

Disc golf je sport koji po pravilima vrlo sličan tradicionalnom golfu osim što umjesto palice i loptica igrači koriste posebno dizajnirane leteće diskove te njima trebaju pogoditi disc golf koš u što manje pokušaja. Disc golf je sport tradicije dulje od 50 godina, a najpopularniji je u SAD-u te zemljama zapadne Europe, a među njima posebice na području Skandinavije (u Finskoj više od 700 terena). Kod nas sport započinje sa većim razvojem od 2012. godine, a trenutno imamo postavljenih 6 terena ( Platak, Varaždin, Varaždinske Toplice, Toplice sv Martin i Rudopolje).

Igrači se mogu natjecati na mnogobrojnim turnirima kod nas i u regiji, a ove godine Hrvatska je i domaćin Prvenstva Europe u tom sportu koje će se održati krajem kolovoza u Toplicama sv. Martin.

Od ovog vikenda Zagrepčani i njihovi gosti će imati priliku uživati u tom sportu te zahvaljujući razumijevanju i podršci Kineziološkog Fakulteta treninzi će biti mogući, a bit će organizirane i rekreativne lige kako bi se što više ljudi upoznalo sa tim sportom.  U slučaju da ste spriječeni doći na otvorenje i prve prezentacije ovaj vikend sve dodatne informacije možete dobiti na FB stranici terena Disc Golf Zagreb.

Komentari