S Ex librisom u borbi protiv viška vremena

Piše
Petra Haleš

Apr 22, 2020

Od prije nešto više od mjesec dana životi su nam se zbog koronavirusa okrenuli naglavačke. Restriktivne mjere natjerale su nas da smo uglavnom doma. Vremena imamo na pretek kao nikad prije, ali kako ga pametno iskoristiti? Vrlo jednostavno, pročitajte dobru knjigu. 

Vrijeme samoizolacije, karantene i ograničenja kretanja natjeralo nas je na vrlo specifičan način života u kome smo većinu našeg vremena “zatvoreni” u svoja “četiri zida”. Vrijeme sporo prolazi, a nemamo ideju kako ga pametno i racionalno potrošiti. Netko igra igrice, netko gleda filmove, netko se bavi pomalo već zaboravljenim hobijem, a ljubitelji dobrog štiva druže se s omiljenim knjigama.

Za sve ljubitelje knjige toplo preporučamo Antikvarijat Ex libris iz Rijeke. U ovom simpatičnom antikvarijatu možete pronaći knjigu po vašem izboru i naravno, kupiti je online. A ukoliko imate viška knjiga kojih se želite riješiti,  slobodno im se obratite i dogovorite prodaju.

vvbegherhrehe

Antikvarijat Ex libris otvoren je 1996. godine na adresi Riva 4 u Rijeci. Međutim, od 2012. godine nalazi se na adresi Riva Boduli 3B, s pogledom na more, u poslovnom prostoru u zgradi do Transadrije, između kemijske čistionice Zambelli i restorana Placa 51.

Uz otkup i prodaju antikvarnih naslova bave se izdavaštvom, kao i organizacijom književnih večeri, tribina i okruglih stolova.

fffqf

Pregledavajući njihovu web stranicu naišli smo na nešto što nas je oduševilo, digitalna arhiva mnogobrojnih događanja održanih u  u riječkom antikvarijatu Ex libris. Sva događanja poredana su kronološkim redom uz vrlo jednostavan pregled. Arhivu možete posjetiti ovdje.

Kakav bi to bio antikvarijat da nema i svoj web shop. Ukoliko želite da vaša omiljena knjiga dođe na vaša kućna vrata postupak narudžbe je vrlo jednostavan: registrirajte se, odaberite knjigu, platite i očekujte zvono na vratima svaki čas, vaša knjiga je već stigla.

Web shop posjetite ovdje.

Za više informacija posjetite web stanicu Ex librisa ovdje ili Facebook stranicu ovdje.

Također, knjige koje želite prodati ponudite na mail adresu: info@ri-exlibris.hr.

Članak ćemo završiti citatom poznatog američkog književnog kritičara Harolda Blooma:

“ČITANJE JE JEDNO OD VELIKIH ZADOVOLJSTAVA KOJE VAM SAMOĆA OMOGUĆAVA “.

Komentari