Brucošice bikeom upoznale ulice Zagreba

Piše
Daria Bićanić

Oct 22, 2015

Ekipa našeg portala jučer je pedalirala nextbike biciklima sa zagrebačkim brucošima kako bi novi stanovnici naše metropole što prije upoznali sve bitne lokacije ovoga grada i ovaj semestar što manje “lutali” ulicama Zagreba do fakulteta, menze, pivnice, kina, teretane… 

Točno u dogovoreno vrijeme, ako se uvažava plus minus pet minuta, okupili su se brucoši zajedno s ekipom portala i ekipom iz nextbikea kod NSK-a kako bismo svi skupa odvozili prvu brucošku biciklističku turu “Dajmo im da pedaliraju” kroz sunčani Zagreb. Bit će da su lijepe brucošice donijele i malo sunca u našu metropolu nakon tmurnih i kišnih dana.

IMG_3485Nakon što se ekipica skupila i sjela na svoje nextbike bicikle, od voditeljice ture, Slađane, dobili smo i upute kako voziti bicikl po Zagrebu, a da nam policajci ne uvale kaznu. Tura je konačno mogla startati, ali se čekalo Nikšu. Nikša, ako si se izgubio i još lutaš ulicama Zagreba, još uvijek nam se stigneš javiti da te provedemo metropolom i upoznaš detaljno grad u kojem ćeš sigurno provesti nekoliko najboljih godina u životu.

Kako su brucošice već lagano “ubacile u brzinu”, morali smo krenuti…bez Nikše.

Krenuli smo s turom za brucose! Vidimo se po zagrebackim ulicama. Niksa, javi se ako kasnis.

Posted by Portal x-ica.com on Wednesday, October 21, 2015

Od startne lokacije, NSK-a, vozili smo se Vukovarskom sve do SC-a. Vožnja Vukovarskom nije mogla biti ljepša – jesensko sunce uz šarenilo lišća po pločniku. Naša draga voditeljica ture brucošice je upoznavala sa značajnim zagrebačkim lokacijama i čarima ovoga grada. Saznali smo kada je Zagreb dobio svoj prvi tramvaj koji su vukli konji, zatim gdje su studenti prije više od nekoliko desetaka godina provodili svoje vrijeme, koje su najstarije IMG_3462zagrebačke kavane i što se sada nalazi na tim mjestima. Naravno, uz sve te povijesne vrednote Zagreba, brucošima je otkriveno gdje je najbolja piva, koji parkovi okupljaju najviše mladih, zašto studenti u NSK ne idu isključivo radi učenja, zašto studentski dom Sava ima dušu (dobro, ove godine će se morati malo strpiti da se u to i sami uvjere) i još more važnih informacija bez kojih je studentski život nezamisliv.

I tako, vozili smo se dalje Savskom preko Zelenog vala (gdje smo imali malu nezgodu – bicikl s našom brucošicom naletio je na kantu za smeće, srećom, tragova nesreće nema) sve do Džamije gdje smo ponovno IMG_3498uzeli predah. Od Džamije smo se biciklom još provozali do Petrinjske gdje smo ostavili bicikle Zrinki iz nextbikea da ih fino spremi, a mi smo se pješice uputili u laganu šetnju trgom do katedrale, Dolca, Kamenitih vrata, Uspinjače i Lovačkog roga. Na kraju smo turu završili na Cvjetnom trgu. Čak smo brzo to obavili, ne znamo samo je li to zbog dobre forme ili smo bili previše gladni.

Pedalirali smo, pješačili smo, istraživali smo, malo smo se i zabijali jer ljudi u ovom Zagrebu hodaju kao da su jedini na ulici i onda još naravno okreću očima jer ispadaš lud što voziš bicikl. Ali, preplavit će valjda jednom i Zagreb biciklisti pa će ljudima postati normalno poštovati biciklističke staze.

Brucoška bike tura “Dajmo im da pedaliraju” prošla je u najboljem redu. Ozlijeđenih nema, a nadamo se ni onih s upalom mišića. Nove stanovnice Zagreba naučile su gdje se nalaze bitne studentske lokacije i kako najlakše do njih doći, a mi se nadamo da ćemo ove mlade i lijepe brucošice sretati zagrebačkim ulicama narednih godina.

Pogledajte kako je prošla biciklističko-pješačka tura “Dajmo im da pedaliraju!

Svi i dalje možete pedalirati Zagrebom uz portal x-ica i nextbike. Detalje pronađite ovdje, a kako biste postali pravi zagrebački studenti – registrirajte se ovdje na naš portal i provedite studentske dane s našom iksicom. Čekaju vas i popusti na vožnju sustavom javnih bicikala nextbike.

Pogledajte galeriju slika prve brucoške bike ture i požurite uzeti svoje bicikle kako biste što prije istražili ljepote Zagreba.

Photo galerija (17 slika)

Komentari