Do 20 sati knjige skoro pa džabe

Piše
Iva Bucić

Nov 13, 2016

Opet su zbog Interlibera paviljoni zagrebačkog Velesajma dupkom puni, no 39. Sajam knjiga i učila zatvara se večeras u 20 sati.

Sniženja do 90 posto

Još uvijek stignete skoknuti do petog i šestog paviljona na Velesajmu, gdje vas čeka more knjiga sniženih od 20 do 90 posto. Na brojnim štandovima tako možete pronaći knjige po samo pet ili 10 kuna, a možda stignete i na neko od predavanja, druženja s autorima te na različite kreativne i edukativne programe koje vam je pripremilo čak 300 izlagača.

Sigurno ćete naći nešto za sebe među tisućama naslova. Na sniženju možete uhvatiti neki lagani roman ili kilometarski rječnik, dobar strip ili pak bunt časopisa o ribolovu. Velik je izbor i jeftinih kuharica, knjiga posvećenih rukotvorinama, a ponegdje se može naći i jeftinih udžbenika. Naći ćete i majica, CD-a i ploča, a ako ništa drugo, na ulazu vas čekaju možda čak i dva najposjećenija štanda, s kobasicama i fritulama.

Dovoljno je loše i bez povećanja poreza

img_8579-medium

Foto: LoDi Media

Nakon najavljene mogućnosti povećanja poreza na knjigu s pet na 12 posto, javio se nemir među hrvatskim nakladnicima. Doduše, iako je nova ministrica kulture najavila kako do tog neće doći, to ne znači da nakladnici i autori, ali i publika, mogu odahnuti. Naime, sve i da porez ostane isti činjenica je da se kod nas tiska premalo novih knjiga. Vidi se to i ovogodišnjem Interliberu, na kojem nisu rijetkost ni štandovi bez ijednog ovogodišnjeg izdanja. No, primjerice na Profilovom štandu, našlo se dvadesetak novih naslova. Od domaće proze i publicistike predstavili su među ostalim novi roman Rosie KugliGlumica njegova života i Biljke koje njeguju Kornelije Benyovsky Šoštarić, knjige savjeta za njegu lica i tijela. Mogao bi vas zanimati i novi roman Codyja McClain Browna, Croatia strikes back.

20 sati

Foto: Facebook

U prometnom izložbenom prostoru Školske knjige također se našlo mjesta se za neka izdanja domaćih autora, poput knjige Stepenice do neba autorice Ivane Adlešić Pervan. Školska knjiga na Interliberu je  predstavila i digitalne rječnike pod nazivom Digitalne riznice hrvatskog jezičnog blaga, koji su besplatno dostupni svima.

U današnje vrijeme, u kojemu se i jezik brzo mijenja, upravo digitalni rječnici predstavljaju iskorak koji će omogućiti nikad aktualnije ažuriranje i biti u korak s vremenom, smatraju u ŠK.

20 sati

Nešto malo drugačije pripremila  je glazbena knjižara Rockmark. Kao poklon za 25. rođendan koji će Pips, Chips&Videoclips dogodine proslaviti, Rockmark je pripremio Songbox, 150 stranica dugu zbirku nota za klavir, gitaru i vokal za 25 pjesama Pipsa.

20 sati

Foto: LoDi Media

Bez obzira na stanje u hrvatskom izdavaštvu, Interliber se i ove godine pokazao kao idealan način da se za sitne novce opskrbite dobrim i korisnim štivom, pa stoga pametno iskoristite zadnje sate među štandovima.

Više informacija o posebnostima sa štandova potražite na stranicama Velesajma.

Trk na Interliber po knjige, znanje i uživanje!

Komentari