S tri tableta aspirina do savršenog lica

Piše
Lorena Sikavica

Dec 20, 2019

Ukoliko niste zadovoljni izgledom svog lica, a nemate novca za skupe tretmane u salonima ljepote, ne brinite, sa samo tri tablete aspirina vaše lice izgledati će “kao novo”.

Aspirin je poznata tableta koja liječi glavobolju, ali i mnoge druge zdravstvene tegobe, a upravo zbog toga mnogi ga nazivaju čudom od lijeka. Osim zdravstvenih prednosti, aspirin ima niz drugih prednosti koje bi vas mogle iznenaditi.

Za ljepšu kožu lica, napravite masku za lice uz pomoć aspirina, uklonite mrtve stanice i učinite vašu kožu mlađom.

Maska za piling

1

Potrebni sastojci:

– tri aspirin tablete
– 3 žlice vode

Priprema:

U posudicu stavite vodu, a onda u nju dodajte i tablete. Miješajte dok se tablete ne rastope. Lice operite vodom i nanesite smjesu tako što ćete je umasirati u kožu kružnim pokretima. Ostavite smjesu na licu desetak minuta, a onda dobro operite lice s vodom. Ukoliko želite što brže i što bolje rezultate ovo radite najmanje dva puta tjedno.

Maska sa limunom i aspirinom

2

S ovom maskom s lica ćete ukloniti bubuljice, kao i sve ostale kožne probleme. Kada se aspirin pomiješa sa sokom od limuna, dobit ćete djelovanje antibiotika s kojim ćete lakše uništiti sve bakterije koje su se nakupile na koži i koje su glavni uzročnici nastanka bubuljica.

Potrebni sastojci:

– 3 žlice soka od limuna
– 3 aspirin tablete

Priprema:

Od ova dva sastojka napravite kremu koju ćete nanijeti na očišćeno lice. Ostavite kremu na licu oko deset minuta, a nakon toga lice operite vodom.

Komentari