Snađi se, druže – Peglanje bez pegle

Piše
x-ica tim

Jan 27, 2021

Prvi i osnovni razlog za nepeglanje je – nemanje pegle, a drugi je – lijenost. Ovih 5 trikova će ti riješiti problem kad je frkapanika i kad ti je odjeća kao da ju je krava sažvakala.

Nakon napornog dana na faksu, nebrojenih kava i planiranih ili neplaniranih izlazaka, nikome se baš i ne da razmišljati o odjeći i tome je li opeglana ili ne.

No, kad treba drugi dan izaći iz kuće, a košulja ti je nedje zgužvana u nekom kutu sobe, sigurno ti nije detaljno peglanje na pameti. Donosimo nekoliko super trikova kako na brzaka, bez pegle, dotjerati svoju robu. Ova totalno dosadna aktivnost može postati zabavna.

1. Sušenje robe

Prvo i osnovno, što uvelike može u samom startu spriječiti gužvanje, je pravilno sušenje robe. Dakle, prije nego što svježe oprani veš stavite sušiti, dobro ga otresite i lijepo, uredno objesite kako bi bilo što manje nabora.

stalak

2. Para i sprejanje

Ako je ipak roba nakon sušenja zgužvana, možete je staviti na vješalicu i objesiti u kupaonu dok se tuširate jer će para od kupanja omekšati nabore. Alternativa tome je pošpricati odjeću vodom koja je u bočici s finim raspršivačem. Ako odjeća ostane vlažna, posušite je fenom.

para sprejanje

3. Pegla za kosu (za curke i poneke dečke)

Ovo je OK fora ako su samo neki rubovi malo zgužvani (kragne, rukavi, rubovi i slično). Vodite računa o tome da dobro očistite peglu za kosu prije peglanja robe, kako ne bi bilo neželjenih oštećenja na omiljenoj košuljici ili bluzi.

pegla za kosu

4. Mokri ručnik

Za ovaj trik potreban vam je mokri ručnik koji je dobro izžmikan (ne smije se cijediti voda iz njega). Stavite odjeću na stol, lijepo namjestite i poravnajte, pokrijte mokrim ručnikom i izravnajte zgužvane dijelove. Također, ako ostane roba vlažna, posušite je fenom.

ručnik

5. Vrući lončići

Možda ste u nekim (pra)starim filmovima vidjeli da se prije peglalo s gusanom peglom na ugljen. Moderna verzija za ljenčine je vrući lonac ili tava. Naravno, lonac ili tava prvenstveno moraju biti čisti kako ne biste zamazali ili oštetili odjeću. Nakon toga, sve što treba je ugrijati lonac ili tavu na štednjaku i onda lagano prijeći po svojim omiljenim (i zgužvanim) krpicama.

Komentari