Miljenko Jurković novi je o.d. dekana Filozofskog fakulteta

Piše
Petra Haleš

Feb 17, 2021

Senat Sveučilišta u Zagrebu za novog je obnašatelja dužnosti dekana Filozofskog fakulteta potvrdio Miljenka Jurkovića, koji je već bio dekan te sveučilišne sastavnice u dva mandata.

Profesora Jurkovića, zaposlenog od 1983. godine na Odsjeku za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta, predložio je, sukladno Statutu, zagrebački rektor Damir Boras.

Novi o.d. dekana na tome će mjestu naslijediti dosadašnjeg obnašatelja dužnosti dekana Miljenka Šimpragu. Kaže kako je bio jako iznenađen prijedlogom da bude privremeno na čelu Filozofskog, a na to je pristao upravo zato što je to „njegov fakultet“ na kojem radi već četiri desetljeća. Dodaje da mu je osnovna želja da se u najskorijem roku izabere nova uprava, legitimni dekan Filozofskog, i to je bio osnovni razlog što je pristao na ovaj, ističe, vrlo zahtjevan zadatak.

– Čim dobijem službenu pismenu potvrdu da sam obnašatelj dužnosti, prvi će potez svakako biti sazivanje već davno najavljene sjednice Fakultetskog vijeća. U svakome slučaju, do ljeta moramo imati novog dekana. Fakultet mora funkcionirati, dekan mora biti izabran. Ja bih rekao, imat ćemo ga u roku tri mjeseca, uvrh glave.

Jurković posebno za Universital portal ističe kako „nema nikakve krize na Filozofskome fakultetu“:

– Postoji kriza tek u strukturalnom međuodnosu Filozofskog fakulteta i Rektorata Sveučilišta u Zagrebu. I to kanim riješiti. Ponavljam, bio sam vrlo iznenađen što me se predložilo za tu funkciju, ali sam vagajući stvari, relativno lako odlučio. Važnija mi je dobrobit Filozofskog negoli to što ću raditi kao konj tri mjeseca, zaključuje novi obnašatelj dužnosti dekana.

Foto: x-ica.com

Komentari