Student iz Škotske putovao 48 dana na biciklu

Piše
Mateo Galić

Jul 18, 2020

Dvadesetogodišnji Kleon Papadimitrou iz Grčke oduševio je mnoge ljude svojim potezom, kada je odlučio posjetiti svoju obitelj u Ateni i to putujući 48 dana na biciklu.

Umjesto da odustane, Kleon je odlučio sjesti na bicikl i putovati 48 dana, kako bi vidio svoju obitelj. On je ostao u Škotskoj, jer su svi letovi prema Ateni bili otkazani. Odlučio je sjesti na bicikl i prijeći više od 4100 kilometara te je za 48 dana konačno stigao kući, piše People.

“Tek sad shvaćam koliko je ovo veliko postignuće”, kazao je Papadimitrou o svom putovanju.

Dodao je da je tijekom ovog putovanja naučio puno sebi, svojim ograničenjima i prednostima.

“Zaista se nadam da je moje putovanje nadahnulo barem jednu osobu da izađe iz svoje komfor zone i pokuša nešto novo, nešto veliko”, kazao je on.

Ispričao je da je krajem ožujka pokušao kupiti avionsku kartu u nadi da će preduhitriti širenje zaraze i otići kući, ali nije baš išlo kako je zamislio. Većina njegovih prijatelja već je napustila Aberdeen, u kojem inače svi zajedno studiraju. Rezervirao je tri leta, ali svi su na kraju otkazani zbog koronavirusa.

Kad je obitelji i prijateljima rekao da je kupio svu potrebnu opremu za put kući na biciklu, svi su mislili da je to samo ideja koju neće provesti u djelo. Kad su shvatili da se ne šali, njegova obitelj mu je to i odobrila, ali pod jednim uvjetom. Morali su se povezati kroz aplikaciju koja im je omogućila da u svakom trenutku prate njegovu lokaciju i znaju gdje se nalazi.

Opskrbio se konzervama hrane, vrećom za spavanje, šatorom i opremom za bicikl, krenuo je na put 10. svibnja, a stigao u Atenu 27. lipnja.

“Dolazim iz obitelji čiji su roditelji u mladosti bili veliki avanturisti, pa im je bilo drago vidjeti da slijedim njihove stope”, ispričao je Kleon.

Komentari