Sveučilište u Zadru dobilo sredstva za izgradnju novog doma

Piše
Petra Haleš

Apr 07, 2018

Potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru.

U prezentacijskom centru “Podzemni grad Paklenice“ Nacionalnog parka Paklenica, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Središnja agencija za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i Sveučilište u Zadru potpisali su 4. travnja 2018. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Studentski smještaj i prehrana u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru“.

1

“Izgradnja studentske menze sa studentskim paviljonima donosi veliku novostvorenu vrijednost našem Sveučilištu, ne samo kroz gradnju zgrada, već i stvaranje kvalitetnijeg okvira za boravak stotina studenata, budućih nositelja ovog društva, pristiglih iz svih krajeva Hrvatske, kojima ćemo pružiti bolje uvjete za studiranje. Taj intelektualni kapital veliki je dobitak i za grad Zadar, u kojem mnogi od njih po završetku studija nastavljaju svoju profesionalnu karijeru. Naš Grad u gradu, kojeg čini 5.500 studenata i 450 profesora, nastavit će rasti i kroz projekte koji će slijediti ovome – izgradnju zgrade namijenjene odjelima koji izvode znanstvena istraživanja i studijske programe iz STEM područja, servisnih sadržaja za studente u kompleksu Novog kampusa, obnovu stare Tehničke škole, obnovu i prenamjenu jednog od vojnih objekata na otoku Molatu u sklopu programa Arhipelogos… Usmjereni smo na daljnje korištenje fondova kojima bi se intenzivnije nastavila izgradnja drugih prostora sveučilišnog kampusa”, izjavila je nakon potpisa ugovora rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican.

Razdoblje financiranja projekta započinje stupanjem na snagu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i traje najdulje 18 mjeseci od datuma završetka razdoblja provedbe projekta. Budu li svi uvjeti tijekom pripreme, izgradnje i opremanja pravovremeno zadovoljeni, očekuje se da će prvi stanari studentskih paviljona moći useliti u iste u akademskoj godini 2020.-2021.

U novoj zgradi studentske menze sa studentskim paviljonima u Novom kampusu Sveučilišta u Zadru bit će smješteno ukupno 284 studentice i studenta. Zgrada će imati tri paviljona za smještaj s ukupno šest jednokrevetnih, 91 dvokrevetne i 32 trokrevetne sobe, te menzu s 500 sjedećih mjesta i 3.800 posluženih obroka po danu, kao i dodatne sadržaje – prostor za učenje i dnevni boravak, praonica, spremišta, čajne kuhinje i sl.

Izvor: unizd.hr

Komentari