U Splitu uskoro novi diplomski studij

Piše
Iva Bucić

Sep 18, 2016

Ovisno o MZOS-ovom stanju na računu, Split će dobiti novi diplomski studij održive i zelene gradnje na mediteranskom području. Pokretanje studija očekuje se za najkasnije dvije godine.

Split će tako postati jedini hrvatski grad u kojem možete steći titulu voditelj projekata održive gradnje i magistar inženjer održive gradnje. Studij će se otvoriti u sklopu projekta Zelena i održiva gradnja na mediteranskom području, čiji je nositelj Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije. Projekt je vrijedan nešto manje od tri milijuna kuna, a osim iz proračuna, financira se i iz Europskog socijalnog fonda.

Najveća važnost ovog projekta je priprema novih zanimanja. Struktura gospodarstva se mijenja, neka zanimanja jednostavno nestaju, a nova zanimanja budućnosti se stvaraju. Jedno od takvih zanimanja budućnosti je i ovo, rekao je rektor Šimun Anđelinović na predstavljanju projekta.

Projekt bi u konačnici trebao utjecati na slabu zapošljivost stručnjaka u području građevinarstva zbog loše povezanosti ponude obrazovnih programa sa suvremenim zelenim tehnologijama.

Više pročitajte ovdje.

Komentari