F20 i Zagrebački ekvonocij na Star Film Festu u Sisku

Piše
x-ica tim

Aug 11, 2020

Na ovogodišnjem izdanju Star Film Festa imat ćete priliku pogledati izvrsne filmove afirmiranih hrvatskih autora.

Osim bogatog i sadržajnog natjecateljskog dijela programa te online programa koji ćete moći pratiti na službenoj web stranici, za Vas su pripremljeni i nagrađivane dugometražne filmove “F20” i “Zagrebački ekvinocij”.

Želite li začiniti  svoje ljetne večeri dozom kvalitetnog filma svakako svratite na projekcije do vanjskog prostora Kazališta 21 na adresi Trg grada Heidenheima 3, u Sisku. Film “F20” možete pogledati drugoga festivalskog dana, u petak 4. rujna u 20:15 sati  a “Zagrebački ekvinocij” pogledajte u subotu, 5. rujna u isto vrijeme.

Uspješni “F20” najnoviji je film poznatog hrvatskog redatelja Arsena Antona Ostojića, koji je o svojim vezama sa Siskom već govorio u intervju .

“Riječ je o žanrovskom filmu koji se ne bavi nikakvim standardnim hrvatskim dnevnopolitičkim temama, već prije svega nastoji biti filmski zabavan, iako, iskreno, oslikava jednu prilično ozbiljnu priču. Čak je i dijelom inspiriran stvarnim događajima koji su se dogodili u našoj zemlji. Lako je razumljiv i strancima, pa je vjerojatno i to jedan od razloga, pored svoje kvalitete, što je u zadnjih 4-5 mjeseci osvojio desetak nagrada na međunarodnim filmskim festivalima.” – izjavio je Ostojić za Star Film Fest.

F20_promotional-photo-1-scaled-1

“Zagrebački ekvinocij” redatelja Svebora Mihaela Jelića  posebno je dobrodošao na sisačko platno. Što zbog svoje izvrsnosti što zbog posebne poveznice s gradom Star Film Festa. Treba istaknuti kako mladi glumac Patrik Gregurec dolazi iz Siska pa će publika imati priliku prepoznati domaće lice i izvrsnu glumu u filmu svjetske kvalitete, pod zvjezdanim sisačkim nebom. “Zagrebački ekvinocij”  također tematizira “party” pa nakon projekcije svakako možete nastaviti večer u opuštenom stilu.

Redatelj o filmu kaže: “To je priča 6 prijatelja koji utjelovljuju sve one lude priče koje smo svi mi iskusili dok smo se u 4 ujutro pitali kako smo ovdje završili. To je pokušaj da se uhvati specifična atmosfera noćnog života u Zagrebu u razdoblju oko 2015. godine. Mislim da se s filmom mogu poistovjetiti mladi iz drugih dijelova hrvatske a i generalno alternativa koja dolazi iz drugih europskih gradova.”

IMG-9636 (1)

Gledanje filma na otvorenom, posebno je iskustvo i zato se organizatori vesele ugostiti vas pred svojim platnom. Ulaz na projekcije je kao i uvijek besplatan a osim spomenutih filmova tu je i popratni programa u vidu radionica, koncerata i izložbi koje ćete moći pratiti i online putem službene stranice Star Film Festa.

Komentari