Zagreb u rujnu sportsko sjedište mladih Europe

Piše
Mateo Galić

Aug 07, 2017

Hrvatska metropola će 10. rujna po drugi puta biti domaćin europskog najvećeg okupljanja mladih sportaša u triatlonu.

Zagreb će i ovog rujna biti prijestolnica mladih sportaša – triatlonaca, zahvaljujući odlično odrađenom domaćinstvu prošle godine, čemu je uvelike kumovalo „izbacivanje“ ležećih policajaca s dijela ceste oko Jarunskog jezera, te postavljanje sportske infrastrukture najvišeg standarda.

triatlon4

Hrvatska metropola će 10. rujna po drugi puta biti domaćin europskog najvećeg okupljanja mladih sportaša u triatlonu  – Europskog juniorskog trialton kupa i po prvi puta jakog međunarodnog natjecanja za kadete.

triatlon

Riječ je o sportskom događanju najviše razine među mladim sportašima koji će upravo natjecanjem u Zagrebu tražiti svoju kartu za osvajanje potrebnih bodova za što bolje pozicije na triatlonskoj juniorskoj ljestvici.

Europski kup u Zagrebu rezultat je iznimne suradnje Zagrebačkog i Hrvatskog triatlonskog saveza s upravom Grada Zagreba, Ureda za sport Grada Zagreba te Športsko rekreativnog centra Jarun, koji su osigurali nužnu triatlonsku infrastrukturu na zagrebačkom jezeru kako bi ta adresa bila pogodna za nacionalna i međunarodna natjecanja.

triatlon1

Sve je to dovelo do toga da je Zagreb stavljen na kartu gradova organizatora najznačajnijih natjecanja u triatlonu Europe, pa tako i 10. rujna kada će se na Jarunskom jezeru natjecati više od 400 mladih sportaša Europe koji će upravo u našem lijepom gradu tražiti kartu za Olimpijske igre mladih, najjače juniorsko svjetskog natjecanje.

triatlon3

Europskim kupom ćemo ujedno obilježiti i 25. godišnjicu rada Hrvatskog olimpijskog odbora i zajedničkih aktivnosti na izgradnji Hrvatske kao iznimne sportske nacije i članice Olimpijskog odbora, koja danas po broju osvojenih olimpijskih medalja prema broji stanovnika, ulazi u sam svjetski vrh uspješnih država – kazao je u povodu ovog velikog sportskog događanja mladih sportaša Europe Dorijan Pavliša, stručni tajnik Zagrebačkog triatlonskog saveza

Komentari