Zenoth, metal bend iz Rijeke, predstavlja spot za novi singl

Piše
Mateo Galić

Apr 22, 2021

‘Sledgehammer of the Old Gods’ treći je single s nadolazećeg albuma ‘Shores of Destiny”.

Pjesma priča fantasy priču o potpunom uništenju svijeta, izgubljenog u nerazumijevanju, pohlepi i ostalim grijesima, od strane drevnih bogova.

Agresivna dinamika pjesme je kroz spot dočarana učestalim promjenama kadrova upotpunjenima mističnom šumom. Lokacija snimanja je Satničko a, za snimanje spota bila je zadužena Hana Barić te za montažu Mateo Rožić

Bend je trenutno u fazi miksanja i masteranja pjesama za nadolazeći album koji bi svjetlo dana trebao ugledati ove godine.

Produkciju, mix i master potpisuje Zlatko Štefančić.Zenoth web:
https://linktr.ee/Zenoth

Biografija:

Zenoth je metal band koji je u svoj zvuk ukomponirao elemente melodic death metala, groovea, deathcore-a, metalcore-a pod utjecajem bendova poput Triviuma, In Flamesa, Gojire i pokojih drugih. Pronalaze savršeni mix growla i melodičnog clean pjevanja ukomponiranog u pomalo progresivne “epic sounding” instrumentale koji zajedno grade uvijek prisutnu mračnu atmosferu uz nabrijane groove riffove koji tjeraju na mosh i headbang. 

Zenoth photo

2017. su sa svojim debitantskim pjesmama osvojili drugo mjesto na dugovječnom Ri Rock Festivalu tako se postavljaju na poziciju jednog od traženih bendova u Rijeci.

Tekstualno, Zenoth se bazira na emocijama i doživljajima stvarnog svijeta pomiješanim s maštom koja stvara unikatan fantasy svijet vrlo često promatran iz perspektive pojedinca ili pripovjedača.

U svom nadolazećem albumu “Shores of Destiny” odmiču se od thrash metal stila i utjecaja koji su izraženi na njihovom prvom EP-u “Unreal Reality” i okreću se progresivnijem stilu.

Shores of Destiny - Album Art

Album “Shores of Destiny” zasnivaju na priči baziranoj oko “entiteta koji prolazi životnu bitku u fizičkom svijetu kao i bitku sa samim sobom i svojim odlukama koje uzrokuju niz događaja te ovom albumu daju avanturistički “feel” zadirući duboko u spektar obuzimajućih emocija i misli. Životna avantura gdje protagonist prolazi razne borbe koje ga vode do obala njegove sudbine, od kud i naziv albuma.

Komentari