Facebook će zabraniti reklame protiv cijepljenja

Piše
Mateo Galić

Oct 15, 2020

Facebook je odlučio zabraniti objavljivanje reklama kojima se korisnici ove društvene mreže obeshrabruju da se cijepe.

“Cilj nam je da poruke o sigurnosti i učinkovitosti cjepiva dospiju do što većeg broja ljudi, a da zabranimo reklame koje sadrže netočne informacije kojima se može ugroziti javno zdravlje”, objavili su iz Facebooka.

Mjere podrazumijevaju provjeru sadržaja objava koje se odnose na kampanju protiv cijepljenja i blokiranje oglasa koji sadrže netočne informacije.

Međutim, reklame političkog sadržaja s ovom tematikom ili one koje objavljuju politički akteri će i dalje biti dozvoljene.

“Reklame kojima se promovira stav za ili protiv cijepljenja, što se odnosi na cjepivo protiv koronavirusa, su i dalje dozvoljene”, naveli su.

Za ovu vrstu objava morat će biti istaknuto tko je platio njihovo sponzoriranje i bit će okarakterizirane kao politički marketing.

Iz Facebooka su najavili da će pokrenuti kampanju kojom će svoje korisnike informirati o cjepivima protiv gripe. Tijekom pandemije koronavirusa na ovoj društvenoj mreži se povećao broj objava protiv cijepljenja, podsjeća američki poslovni magazin Business Insider.

Foto: Pixabay

Komentari