Studenti Medicinskoga fakulteta u borbi s koronavirusom

Piše
Petra Haleš

Oct 28, 2020

Studenti Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, njih oko 300, prijavilo se za dobrovoljan rad i pomaganje pri obavljanju svih aktivnosti povezanih s koronavirusom. 

U novonastaloj situaciji povezanoj s epidemijom, odobrene su dodatne edukacije, kao i studentski rad.

Studenti su se stavili na raspolaganje sustavu tako što odgovaraju na telefonske pozive informativnoga pozivnog centra za koronavirus i strpljivo daju epidemiološke upute, odrađuju epidemiološke poslove i trijažu pacijenata pri ulasku u bolnicu, pomažu pri uzimanju uzoraka i rad u tercijarnim centrima, a sve je to dio i njihove praktične nastave na fakultetu. Studenti tako stječu znanje i vještine koje će im sigurno koristiti sutra ili za nekoliko mjeseci kad počnu raditi.

Oni će, najavljuje dekan Medicinskog fakulteta prof. dr. sc. Marijan Klarica – proći obuku i biti raspoređeni na punktove koje vodi HZJZ u Novom Zagrebu i u samom zavodu u Rockfellerovoj.

Studenti anesteziološke sekcije sudjeluju u predtrijaži na ulasku u bolnicu Sv. Duh. Zapisuju se ovisno o svojim mogućnostima i rasporedu na fakultetu. Rade u smjenama po 8 sati i zadovoljni su jer, osim što stječu korisna znanja, pomažu osoblju i rasterećuju sustav.

Komentari