3. DokuMA Film Festival u Makarskoj

Piše
Ana Leko

svibnja 15, 2016

Makarska početkom lipnja ponovno postaje grad dokumentaraca te mjesto susreta i stvaralaštva mladih filmskih talenata iz regije i svijeta. Sudjelovat će i studentski filmovi akademija iz regije.

Treće izdanje međunarodnog DokuMA Film Festivala održat će se od 1. do 5. lipnja, a ovogodišnja država partner je Danska.

Uz međunarodnu konkurenciju kratkometražnih dokumentaraca Mali Garmaz, u kojoj će se natjecati filmovi s tri kontinenta, ljubitelji dokumentarnog filma mogu uživati i uz atraktivne dugometražne dokumentarce programa Dugi hit film, aktualne studentske filmove akademija iz regije u programu Regionalni studentski film, te uz program Filmovi zemlje partnera u kojemu je ovogodišnji partner Kraljevina Danska koja će se predstaviti kombinacijom nagrađivanih naslova, te radovima filmske škole iz Kopenhagena.

Bogati popratni program sastojat će se od zabavnih, likovnih i glazbenih sadržaja, a paralelno s festivalom će se održati i treći regionalni edukativni Dokuma CrossBorder program koji uključuje filmsku radionicu i MasterClass predavanja.

Kako je Makarska više od petnaest godina grad bez funkcionirajućeg kina, organizatori će već tradicionalno opremiti i prilagoditi prostore poput Kačićevog trga za maksimalni mediteranski ugođaj kina pod vedrim nebom, a dnevne će se projekcije održavati u Vatrogasnom domu, koji je već tri godine domaćin dokuminog programa Grad bez kina.

Festival organizira Udruga Dokuma iz Makarske, glavni pokrovitelji su Grad Makarska, Hoteli Makarska i Veleposlanstvo Kraljevine Danske u Zagrebu, a održava se uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Hrvatskog filmskog saveza i Danskog filmskog instituta.

Sve detalje možete pronaći na web stranicama DokuMa Film Festivala.

Naslovnica: vizual – Tina Divić

Komentari