Željni ste zagrljaja i kontakata – grlite stabla

Piše
Petra Haleš

Apr 18, 2020

Ako se danas zateknete u šumi, mogli bi naići na zanimljiv prizor, posebice ako ste na Islandu gdje su šumari iznijeli zanimljiv prijedlog za one koji pate od nedostatka kontakta tijekom karantene: grlite stabla.

Islandska šumarska agencija je na svojim internetskim stranicama savjetovala građanima „da odu u šumu, zagrle stablo i uživaju u svim dobrobitima boravka među drvećem“, prenosi n1info.

„Kad zagrlite stablo, prvo to osjetite u svojim nožnim prstima, pa nogama, pa kroz prsa dođe do glave. To je tako divan osjećaj opuštanja nakon kojeg ste spremni za novi dan i izazove“, rekao je jedan islandski šumar za televiziju RUV.

Šumari su raščistili snijeg u Hallormsstadhuru, najvećoj šumi na istoku države, kako bi ju posjetitelji mogli istraživati, održavajući distancu među sobom.

Šumari predlažu i da se pronađe stablo u dubini šume kako bi se osiguralo da se ista biljka ne grli više puta i tako postane izvor zaraze.

„Nemojte se bacati na prvo stablo koje vidite. Vidimo da puno ljudi objavljuje fotografije na društvenim mrežama na kojima grle drveće“, rekao je Petur Halldorsson, glasnogovornik agencije.

Dodao je kako se čini da je prijedlog pao na plodno tlo kod Islanđana.

Ako se i vi zateknete ovih dana u prirodi pokušajte i zagrliti neko stablo i opustite se u ovim ludim vremenima.

Komentari