Izbrisali ste objavu na Instagramu? Sad je možete vratiti

Piše
Mateo Galić

Feb 04, 2021

Instagramova najnovija opcija Recently Deleted korisnicima omogućava povratak izbrisanih objava.

Riječ je o funkciji koja je vrlo korisna u slučaju profila koje su ciljali hakeri, s obzirom da hakeri vrlo često brišu objave svojih žrtava.

Ako slučajno izbrišete objavu na Instagramu ili vas napadne haker, vjerojatno ćete htjeti vratiti ukradene sadržaje. Najnoviji Instagramov blog najavio je značajku Recently Deleted koja radi upravo to – spašava izbrisano.

Najnovija opcija može spasiti fotografije, videe, reelse, priče i IGTV videe. Čim objavu izbrišu, automatski će biti pohranjena u mapu Recently Deleted. Sve priče koje nisu arhivirane ostat će u mapi 24 sata. Ostali sadržaji imaju duži rok trajanja – 30 dana prije nego što budu trajno izbrisani.

Za početak će vam trebati najnovija verzija Instagrama – nadogradite aplikaciju, otvorite ju i na profilu kliknite na Settings > Account > Recently Deleted.

Tamo ćete vidjeti kolekciju izbrisanog sadržaja kojeg, ako to želite, možete izbrisati ili vratiti. Kako bi osigurao sigurnost profila, Instagram će od vas tražiti potvrdu identiteta, kažu iz Makeuseofa.

Foto: Pixabay

Komentari