Virtualni Advent u Zagrebu na tvome dlanu

Piše
Mateo Galić

Dec 23, 2020

Skinite aplikaciju Equinox XR i šećite kroz grad uz izložbu Virtualni božićni prozori.

Zagrebački Advent ove se godine odvija u potpuno drukčijem izdanju, ali i okolnostima od onih na koje smo navikli proteklih godina. Epidemiološke mjere rezultirale su micanjem brojnih kućica s kuhanim vinom i kobasicama iz centra grada, nema ni klizališta, koncerata… I dok jedni kukaju zbog toga, drugi govore da konačno imamo „Advent po mjeri čovjeka“. Mir, šetanja i lampice, što drugo nam treba.

1

Ipak, Turistička zajednica grada Zagreba pobrinula se da ovogodišnji tradicionalni Advent u Zagrebu možete doživjeti i kroz sadržaj proširene stvarnosti. Odnosno izložbu Virtualni božićni prozori prema autorskim ilustracijama Zorana Đukića s motivima zagrebačkih adventskih starogradskih prozora.

Virtualnu izložbu možete vidjeti na brojnim lokacijama na širem području Zagreba poput Trga bana Jelačića, Trga kralja Tomislava, jezera Jarun i Bundek. Jedna od veselih izložba može se naći i na Trgu Republike Hrvatske, kod Hrvatskog narodnog kazališta i Sveučilišta u Zagrebu.

2

Izložbu Virtualnih božićnih prozora možete pogledati i u Dubrovniku, Gospiću, Karlovcu, Kninu, Koprivnici, Krapini, Osijeku, Puli, Rijeci, Rovinju, Slavonskom Brodu, Splitu, Šibeniku, Varaždinu, Vukovaru, Zadru.

Za sve one koji zbog trenutne situacije nisu u mogućnosti putovati, Advent Zagreb prelazi i granice Hrvatske, donoseći barem djelić blagdanske atmosfere u Beograd, Ljubljanu, Maribor, Mostar, München, Novi Sad i Sarajevo.

Za uživanje u virtualnom posjetu Adventu potrebno je skinuti aplikaciju Equinox XR na svoj mobilni uređaj. Aplikaciju možete preuzeti ovdje i ovdje.

Kada stignete na željenu lokaciju, otvorite aplikaciju na svom mobitelu, kroz koju ćete dobiti obavijesti što se točno nalazi u vašoj blizini i što možete pogledati. Klikom na ikonu koja se pojavi na ekranu mobitela, aplikacija navodi posjetitelja do točnog mjesta gdje je postavljena izložba.

Okretanjem svog mobitela, kao kod fotografiranja, prolazi se kroz izložbu te se može interaktivno u njoj sudjelovati – fotografirati se ili dijeliti sadržaj na društvenim mrežama.

Više o izložbi pogledajte ovdje.

Izvor/Foto: universitas-portal.hr

Komentari