Biograd u svibnju bogatiji za 1200 studenata

Piše
Lorena Sikavica

Apr 25, 2017

Čak 1200 studenata u svibnju će na tri dana učiniti Biograd na moru središtem hrvatskog studentskog života, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj 24. travnja u Gradskom poglavarstvu grada Biograda na moru.

Naime, potpisivanjem ugovora o suradnji između Hrvatskog akademskog sportskog saveza i grada Biograda, utvrđeno je kako će potonji od 18. do 20. svibnja, biti domaćin završnici nacionalnih sveučilišnih prvenstava, popularnim „UniSport Finals“.

Nakon četiri godine na obalama Istre, to će biti prvi put da najveći događaj hrvatskog studentskog sporta dolazi u Biograd na moru, a sve sudionike, kao i građane grada Biograda, očekuje bogat i uzbudljiv program širom grada.

Središte društvenog života u Biogradu tih će dana biti naša riva na kojoj će se ove igre svečano otvoriti u četvrtak, dok ćemo sutradan našim studentima pokazati pravu dalmatinski feštu uz Ribarsku noć i koncert Mladena Grdovića. Nakon što završe svoja sportska nadmetanja i okite se medaljama, u subotu im pripremamo jedinstvenu proslavu uz koncert grupe Prljavo Kazalište.“ – rekao je domaćin, gradonačelnik Ivan Knez, ujedno pozvavši svoje sugrađane i njihove goste da svojim prisustvom uveličaju ovu manifestaciju te na taj način daju podršku hrvatskim studentima.

Organizator UniSport Finalsa i nositelj čitavog UniSport sustava je Hrvatski akademski sportski savez, koji iza sebe ima najveći multi-sportski događaj održan u novijoj hrvatskoj povijesti – Europske sveučilišne igre Zagreb-Rijeka 2016., stoga organizacijskog iskustva ne nedostaje.

UniSport Finals su najveći događaj iz područja nacionalnog studentskog sporta i uistinu ne pretjerujemo kada im tepamo kao  ‘hrvatskoj Univerzijadi’. Ako stanemo i razmislimo, vidimo kako natjecanja gotovo 1200 sudionika u 8 sportova nisu uopće mala stvar, pogotovo ukoliko se u obzir uzme stupanj kvalitete u nekima od sportova, jer brojni se natjecatelji natječu i u profesionalnim ligama. Nadam se da će i Biograd razvijati sportsku infrastrukturu paralelno s rastom ove naše manifestacije.“ – poručio je predsjednik HASS-a, Zrinko Čustonja, istaknuvši kako studentski sport u Europi i Hrvatskoj doživljava svojevrsnu renesansu.

Komentari