Novi Nintendo uskoro u prodaji

Piše
Mateo Galić

Apr 29, 2017

Nintendo je iznenadio svoje obožavatelje i potpuno neočekivano predstavio novu ručnu konzolu pod nazivom New Nintendo 2DS XL.

New nintendo 2DS XL je najnovija Nintendo konzola koja ima oblik, veličinu i specifikacije konzole New 3DS XL, ali sve to nudi po nižoj cijeni. Jedina razlika je što igre ne prikazuje u 3D-u.

2

Foto: YouTube

Prodaja konzole New Nintendo 2DS XL počinje 28. srpnja, a koštait će 150 dolara. U odnosu na konzolu New 3DS XL jeftinija je za 50 dolara, a skuplja u odnosu na prvi 2DS za 80 dolara. Najveća razlika između konzola 2DS i New 2DS XL je novi preklopni dizajn koji više nalikuje 3DS konzolama.

New 2DS XL je kompatibilan s amiibo figuricama te može pokretati igrice namijenjene New 3DS konzoli, kao što su “Xenoblade Chronicles” i “Binding od Isaac Rebirth”, a ima i brži procesor. Još se ne zna da li će New Nintendo 2DS XL imati pristup SNES virtualnoj konzoli, ali vjerojatno hoće.

Nintendova najnovija konzola Switch je hibrid kućne i mobilne konzole, a njena cijena je 300 dolara. Uskoro dolaze igre “Both Hey!”, “Miitopia” i mnoge druge.

Komentari