Tableta umjesto tjelovježbe

Piše
Mateo Galić

svibnja 04, 2017

Želite izgubiti višak kilograma ali ste lijeni za odlazak u teretanu i svakodnevno vježbanje? Ne brinite, uskoro stiže “čarobna”  tableta koja će vas riješiti tih problema.

Američki znanstvenici pri kraju su razvoja “tablete za vježbanje” koja je namijenjena osobama koje zbog fizičkog hendikepa ili debljine ne mogu vježbati i trebala bi imati isti učinak kao sati provedeni u teretani.

Znanstvenici Salkova instituta u San Diegu priopćili su rezultate višemjesečnog ispitivanja ove tablete na miševima. Miševi su uspjeli 270 minuta trčati na minijaturnoj pokretnoj traci prije nego što su dosegli svoj fizički limit, dok su prije konzumacije tablete mogli trčati 160 minuta. Pored povećanja izdržljivosti, miševima je u osam tjedana znatno pala tjelesna težina i razina šećera u krvi.

Tableta naziva GW1516 mijenja aktivnost gotovo tisuću gena. Istodobno ubrzava sagorijevanje masti i usporava pretvorbu šećera u energiju.

Osobe s dijabetesom bi takvu tabletu mogle uzimati 40 ili 50 godina. Što se događa ako je koristite toliko dugo? Kakve su nuspojave? Kakva su doziranja? To su još pitanja na koja nema konkretnih odgovora.

Ukoliko ste se već obradovali kako ćete ležati i biti fit, ipak ćete još malo pričekati.

Komentari