Bik – znak koji utiskuje božansku iskru u materiju

Piše
Branka Kovač

Apr 28, 2017

U znaku Bika učimo birati što nam je vrijedno i oblikujemo naše žudnje u stvarnost. Stvaramo sistem vrijednosti koji nam služi kao matrica prema kojoj ćemo manifestirati.

Nakon eksplozije kreativne energije Ovna, koja nam je dala hrabrost i neutaživu žeđ za stvaranjem, dolazi vrijeme da se primimo posla. Ulazimo u novu dimenziju, u svijet materije i materijalizacije. U znaku Bika učimo birati što nam je vrijedno i oblikujemo naše žudnje u stvarnost. Učimo postavljati temelje i ostvarivati.

Ovan vas voli, Ovan u vas vjeruje!

Što nam je vrijedno?

U znaku Bika tražimo ono što smatramo vrijednim. Stvaramo sistem vrijednosti koji nam služi kao matrica prema kojoj ćemo manifestirati. To je baza na kojoj gradimo svoj život. Biramo što je nama osobno bitno i krećemo u ostvarivanje željenog. Bikov cilj je materijalizirati, ostvariti za sebe ugodan život pun ljubavi.

Ono što stvara je prožeto ljubavlju jer Bik zna da je tajni sastojak koji garantira uspješnu manifestaciju – ljubav. Ono što je začeto u srcu, Bikovim nastojanjima uspješno izlazi na svjetlo dana. Bilo što što radimo s ljubavlju donosi bogate plodove.

bik

Božanska prisutnost u materiji

Ljubav i tjelesni užitak su Bikov dom. Kao prvi zemljani znak, Bik Ovnovu eksploziju božanske ljubavi utiskuje u materijalni svijet. Sve što Bik može opipati, Bik može i voljeti. Vlastito tijelo, tuđe tijelo, predmeti koje je stekao, stvorio, koje posjeduje, sve to Biku pruža osjećaj sigurnosti i zadovoljstva. Za Bika, tijelo je hram u kojem se nastanio duh koji traži načina da stvori ljepotu. Predmeti koje posjeduje su očitovanje božanske prisutnosti, sve što može vidjeti, čuti, okusiti, omirisati ili opipati je sveto.

Zato Bik može postati materijalist, previše se vezati uz svoju Zlatnu telad – nekretnine, automobile, lijepu odjeću, bilo što što mu život čini luksuznijim. Nemojte zamjerati Biku – on samo osjeća božansku iskru u svemu što nas okružuje.

Tvrdoglavi Bik? U pomoć stiže Škorpion

Pošto je Bik znak koji postavlja temelje za daljnju kreaciju našeg iskustva na Zemlji, može biti tvrdoglav i nepopustljiv. On zna koje su njegove temeljne vrijednosti i ne odmiče od tih postavki.

Kada živimo priču Bika bitno je naći ravnotežu, da imamo čvste temelje na kojima gradimo svoj život, ali da s vremena na vrijeme napravimo reviziju. Zemaljsko iskustvo podrazumijeva rast, pa je dobro provjeriti da li su nas neka iskustva toliko promijenila da nam se promijenio i sistem vrijednosti. Da li možda moramo srušiti cijelu kuću i iznova postaviti temelje.

Nasuprotan znak, Škorpion, Biku pomaže propitivati korijene, duboko usađene pretpostavke koje su možda već trule i beskorisne. On pomaže Biku iščupati korov, riskirati smrt i gubitak da bi ponovno našao ono što je zaista vrijedno. Ako Bik zaglavi u rutini, ako se nećka izaći iz okrilja poznatog, Škorpion mu pomaže razlučiti ono zastarjelo od onog svevremenskog.

Škorpion – putovanje u dubine psihe

Komentari