Bugarska etno/world music grupa Oratnitza u Močvari

Piše
Kristina Jelić

Apr 13, 2016

Bugarska etno/world music grupa Oratnitza 14. srpnja dolazi u Začaranu Močvaru.

Ovo je zasigurno jedan od koncerata koji se ne propušta. Bit će to spoj tradicijske i moderne glazbe koji će vas baciti u trans jer u Močvaru 14. srpnja dolazi trenutno jedna najzanimljivijih etno/world music grupa, bugarska Oratnitza.

Oratnitza je nastala oko skupine uličnih muzičara, a njihov glazbeni stil izgrađen je na fusionu bugarske tradicijske glazbe, mnoštvu dionica na didgeridoou i organski izvedenih dubstep/hip hop/drum n bass ritmova. Do sada su objavili dva albuma; Oratnitza i Folktron, a oba su odlično prošla na najutjecajnijoj svjetskoj world music listi, WMCE, a doživjeli su i velike pohvale od strane uglednih medija. No, pravu vrijednost Oratnitza nudi uživo.

Nastupali su na mnogim europskim glazbenim festivalima, nekoliko puta godišnje odrade europske turneje, a sada po prvi put dolaze u Hrvatsku.

Prije i nakon koncerta muziku će puštati DJ Emir. Informacije o ulaznicama u pretprodaji objavit ćemo uskoro.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

DON’T KEEP CALM x-ica.com B-day Party

Komentari