Maraton karijera otvorio svoja vrata

Piše
Petra Haleš

Nov 10, 2020

Domagoj Jakopović Ribafish održao prvo predavanje pod naslovom  „Ti samo diplomiraj, a posao će doći sam od sebe…šatro…“

Treće izdanje Maratona karijera otvoreno je  jučer online predavanjem novinara, food blogera, influencera te diplomiranog profesora geografije Domagoja Jakopovića Ribafisha pod naslovom ,,Ti samo diplomiraj, a posao će doći sam od sebe…šatro…“.

Na predavanju u trajanju od 45 minuta studenti su mogli čuti „Malu priču o tome kako je teško išta napraviti u ovoj državi bez veza i knjižica, ali ako se ne nadaš nečem prevelikom, onda se samo treba puno truditi, biti svoj, ne odustajati i možda ćeš  jednog dana raditi posao koji voliš“ i niz korisnih savjeta koji će mladima pomoći napraviti svoje prve korake u poslovni svijet.

1

Svoje predavanje koncipirao je kao priču o vlastitom životnom iskustvu, svojim usponima i padovima u profesionalnoj karijeri i odabirima koji su ga doveli do onoga što je danas te je naglasio kako je važno uživati u onome što radiš i na kraju dana biti ispunjen i sretan. Otkrio nam je kako uz novinarstvo i gastronomiju obožava putovati te da su mu ta iskustva uvelike koristila kao profesoru geografije.  Predavanje ispunjeno brojnim anegdotama i poučnim iskustvima, Domagoj je zaključio riječima:

„Mislim da je stvar u komunikaciji, istraživanju i stalnom radu na sebi. Svaki zanat je prekrasan, dobar i vrijedan i ne treba očekivati da ćeš biti dobar u svemu, ali probaj biti najbolji u onom što trenutno radiš. „

Centar za razvoj mladih organizira projekt Maraton karijera s osnovnim ciljem približavanja studentima njihovih budućih struka te osvješćivanja o mogućnostima i karijeri koju mogu ostvariti. Ovogodišnje izdanje Maratona karijera realizirano je dijelom kao gostovanje predavača na matičnim fakultetima, a dijelom kao online predavanja te okuplja  zanimljive predavače iz različitih područja i profesija.

Komentari