Dokumentarac Črvi – studentskih ruku djelo

Piše
Nikolina Oršulić

Mar 20, 2016

Rijetko koji student može se pohvaliti dokumentarnim filmom koji je sam radio, on to može bez oklijevanja! Predstavljamo vam Črve, prvi dokumentarni film Tina Borovčaka!

Student pete godine geološkog inženjerstva na Rudarsko-geološko-naftnom fakultetu u Zagrebu, Tin Borovčak idejni je začetnik, snimatelj i montažer dokumentarnog filma Črvi koji prati istoimenu navijačku skupinu zlatarskog NK Oštrca deset dana prije pretkola kupa protiv NK Mosora iz Žrnovnice. Cilj dokumentarca bio je prikazati različitim emocijama nabijenu atmosferu uoči važne utakmice te ovjekovječiti ljubav navijača prema voljenom klubu.

Sama ideja filma vrtjela mi se duže vremena u glavi, zapravo sve dok se nije otvorila idealna prilika da je realiziram. Bilo je to u rujnu 2015. godine kada je NK Oštrc dobio priliku igrati pretkolo hrvatskog nogometnog kupa, rekao nam je Tin.

“Korijeni te priče kreću od kad smo mi bili klinci, znači 16, 17…mmm, prije 30tak godina..”

Posted by Črvi on Wednesday, February 24, 2016

Karlo Lack, koji je završio studij za vizualnog dizajnera na Visokoj školi za tržišne komunikacije Agora, bio je zadužen za grafičke vizuale, grafički identitet dokumentarca te uvelike pomogao u nastanku filma, ispričao je Tin te dodao kako nije uvijek sve išlo glatko.

Bilo je tu dobrih i loših dana, no konačno je cijeli projekt, na kojem se radilo šest mjeseci, realiziran.

Ton majstor filma bio je Bartol Modrić, član DJ u YEM-u. Tin je veoma zahvalan što je ostvario suradnju sa Zvonkom Kudelićem – Žunom i Adalbertom Turnerom – Jucijem koji su napisali te skladali službeni soundtrack filma Himna Črvi.

Također, zahvaljuje svima koji su pomagali te još pomažu da ovaj uradak ugleda svjetlo dana.

Poslušajte Himnu Črvi!

Promocija filma

Promocija filma bit će veliki događaj u Zlataru, stoga će se održati dvije večeri za redom. Prve večeri, u petak, 25. ožujka u 20 satu u caffe bar Silver u promociji filma će moći uživati isključivo navijači, a u subotu, 26. ožujka u isto vrijeme u caffe baru Stara Pošta (također u Zlataru) na svoje će doći svi znatiželjnici željni navijačkog adrenalina. Ako ne možete potegnuti do Zagorja, pričekajte internetsku premijeru koja će se odviti u utorak, 29. ožujka na portalu Goal.com.

Dotad uživajte u teaseru! Ako se baš jako znatiželjni, posjetite facebook stranicu Črvi.

Komentari