Donesena konačna odluka o cijeni školarine

Piše
Petra Haleš

Oct 01, 2020

Na jučer je održanoj izvanrednoj sjednici Fakultetskog vijeća donesena je konačna odluka o vraćanju školarina za izvanredne studente na stari iznos. 

Dan nakon održanih prosvjeda studenata Pravnog fakulteta održana je izvanredna sjednica Fakultetskog vijeća te su objavljeni rezultati glasovanja za prijedlog vraćanja školarina za izvanredne studente na stari iznos:

ZA – 61
PROTIV – 62
SUZDRŽANI – 25
PRISTUPILI, A NISU SE IZJASNILI – 3

Prijedlog nije usvojen jer nije skupio većinu glasova nazočnih članova Vijeća (76 glasova za).

SZ se želi prije svega zahvaliti svim profesorima koji su ih podržali na bilo koji način te svim studentima koji su stali uz njih.
Nažalost, ne postoji više način da se ova odluka preokrene, ali to ne znači da ovdje staje njihova daljnja borba. Mnogo je stvari na Fakultetu koje se moraju popraviti i Studentski zbor će u sljedećoj akademskoj godini nikad žustrije inzistirati na tome.
Podsjetimo, prosvjed je održan s ciljem snižavanja cijene ECTS-boda za izvanredne studente nakon što je povećana sa 100 na 120 kuna.

S ovim smo pokazali da nas ima, da nećemo biti pasivni i da postoje profesori koji su voljni stati uz nas. S tim idemo naprijed u nove bitke za bolji Fakultet i bolju sutrašnjicu!, poručuju iz SZ.

Komentari