Untitled

Odluka o dodjeli državnih STEM stipendija

Piše
Petra Haleš

Sep 19, 2020

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs donio je odluku koja potvrđuje da će Ministarstvo znanosti i obrazovanja i u narednoj akademskoj godini dodjeljivati STEM stipendije.

Ukupno će biti dodijeljeno, kao i prijašnjih godina, 3.400 stipendija. STEM stipendije dodjeljuju se studentima u STEM područjima znanosti, kojima pripada i FOI.

U skladu s Pravilnikom o uvjetima i načinu ostvarivanja prava redovitih studenata na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti imaju redoviti studenti hrvatski državljani i državljani Europske unije s prijavljenim boravkom u Republici Hrvatskoj koji imaju odobren status stranca na stalnome boravku u Republici Hrvatskoj i osobe sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti, koji su upisani na visoka učilišta u Republici Hrvatskoj na preddiplomske sveučilišne, integrirane preddiplomske i diplomske sveučilišne i preddiplomske stručne studije u STEM područjima znanosti.

Za dodjelu stipendija u STEM područjima znanosti ne provodi se natječaj te student ne dostavlja dokumentaciju, već Ministarstvo samo prikuplja podatke od visokih učilišta i Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja te kontaktira studente preko elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr.

Prije samog kreiranja rang-lista studenti imaju određeno vrijeme za provjeru podataka, ovdje.

Projekt „Dodjela stipendija studentima u prioritetnim područjima (STEM)“ provodi se u sklopu Operativnoga programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020. te se ukupno dodjeljuje 3.400 stipendija godišnje.

Iznos stipendije je 1.200 kuna, a isplaćuje se mjesečno tijekom devet mjeseci.

Foto: pixabay

Komentari

Povjerljivo

Cinkaroš

Nemamo Žuži, ali slobodno se nama s povjerenjem potuži

Postani član tima!

Na x-ica.com nudimo priliku novinarima, spisateljima i ostalim ljubiteljima blagoglagoljivosti i informiranja da se okušaju kao reporteri redakcije ili na terenu.

+385 99 549 1079
urednistvo@x-ica.com

Registriraj se i profitiraj

Registrirani članovi portala x-ica.com uživaju mnoge prednosti – popuste, povrat novca pri svakoj kupovini uz x-ica Cashback, sudjelovanje u nagradnim igrama, i mnoge druge.