Prosvjed studenata Pravnog fakulteta

Piše
Vedran Mikulić

Sep 25, 2020

U utorak, 29. rujna, ispred Hrvatskog narodnog kazališta, održati će se prosvjed studenata Pravnog fakulteta.

Podsjetimo, na nedavno održanom sastanku između Uprave Fakulteta i Predsjedništva Studentskog zbora, Upravi su predstavljeni sljedeći studentski zahtjevi:

1. Stavljanje odluke o cijeni školarine za izvanredne studente izvan snage i sazivanje izvanredne sjednice Fakultetskog vijeća na kojoj bi se ponovilo glasovanje
2. Produljenje krajnjeg roka za uplatu školarine za sve studente do 1.10.2020.
3. Omogućavanje upisa predmeta modula i izbornih predmeta 5. godine svim studentima pod jednakim uvjetima

Nakon održanog sastanka na kojem su prisustvovali i svi prodekani, nakon 1 i pol sata razgovora, nije se došlo do konkretnih zaključaka jer dekan nije bio prisutan.

Prije dva dana dekan je donio sljedeću odluku:

1. Odbija se zahtjev SZ za stavljanjem odluke o cijeni ECTS bodova za izvanredne studente izvan snage i sazivanjem nove sjednice Vijeća na kojoj bi se ponovno odlučivalo.
2. Vezano uz rok plaćanja školarine, dekan je rekao da “će svi studenti imati mogućnost urednog upisa više godine, neovisno o tome podmire li svoju obvezu do 23. rujna ili ne”.
3. Kod trećeg zahtjeva, dekan je rekao da će Uprava razmotriti svaki individualni zahtjev koji oštećeni studenti pošalju Upravi te da će ih riješiti po okolnostima slučaja.

S obzirom na to da je prvi i glavni zahtjev odbijen, odlučeno je da će se prosvjed održati.
Prosvjed koji slijedi je bezuvjetan, održat će se u ime svih neugodnosti i svih nepravdi koje su studenti morali pretrpjeti i ovaj put napominju kako ih neće ništa spriječiti da pokažu i Upravi i profesorima i javnosti što studenti Pravnog fakulteta u Zagrebu misle o svojim uvjetima studiranja.

Foto: x-ica.com

Komentari