Dža ili Bu + No No Instigator + Rabat = KSET

Piše
Kristina Jelić

Feb 10, 2017

U subotu, 18. veljače, u KSET stiže beogradski punk rock bend Dža ili Bu koji je do sada izdao 7 studijskih albuma i ostvario preko 600 koncerata diljem Europe. Potporu će im pružiti novo ime na underground sceni No No Instigator i zagrebački bend Rabat.

Dža ili Bu (Beograd)

Zbog političkog angažmana već gotovo tri desetljeća sviraju pjesme protiv rata i diktature. Tijekom 90-ih često su bili cenzurirani i privođeni na informativne razgovore. Istim temama bave se i danas, pa su prošle godine snimili i pjesmu DIKTATORE zbog koje su imali puno problema i otkazanih festivala širom Srbije. Zbog iznimne političnosti tekstova i represije vlasti, njihova se glazba nije mogla nesmetano slušati, pa su hitovi poput Živeo Staljin i svetska revolucija, Ustani i kreni, Zanimljiva Geografija krišom slušani po studentskim sobama.

No No Instigator (Zagreb)

No No Instigator novo je ime na underground sceni. Uz klasičnu postavu – bas, gitara i bubanj – znaju eksperimentirati i s ritam mašinom. Njeguju lo-fi estetiku, minimalizam, ritmičnost i atmosferičnost. Zvuk im je mračan, utopljen u šume reverba i deelaya. Reklo bi se da sviraju post-punk na tragu ranih Sonic Youtha, Joy Divisiona, ranijeg The Curea ali i ex-yu dark scene s kraja 70-ih i početka 80-ih kao što su Paraf, Dobri Isak, La Strada i slično. Tekstovi su im na domaćem i engleskom jeziku.

Rabat (Zagreb)

Članovi benda svoje su sviračko iskustvo godinama stjecali u bandovima kao što su Rizol, Bombarderi, Southern Alias Trio, Patareni, Komesari, Alkotest, Problem Child, Lobotomy… Slični svirački afiniteti članova definiraju otprilike i Rabatovu zvučnu sliku koja se može svrstati u ladicu old school punk-rocka. Grupu čine Marko Gregoraš (bubanj), Venko Burčul (bas), Robert Mahović (gitara) i Robert Šujević (vokal i gitara).

Cijena karte za ovaj koncert u pretprodaji bit će 25 kuna, dok će na dan koncerta iznositi 35 kuna.

Sa sobom je potrebno imati člansku iskaznicu KSET-a. Zelenu iskaznicu nabavite na ulazu (5 kuna) ili preko dana na šanku KSET-a (0 kuna). Šank na dan koncerta radi do ponoći.

Komentari