Humanitarna kazališna predstava „Don Quijote“

Piše
Lorena Sikavica

Dec 06, 2017

Forum mladih Udruge bosanskih Hrvata Prsten poziva vas da podržite akciju za nezbrinutu djecu u domovima BiH dolaskom na humanitarnu kazališnu predstavu „Don Quijote“, prema romanu Miguela de Cervantesa u režiji Mirne Mišković, Gradskog kazališta mladih iz Viteza. 

Predstava će se održati u Kino dvorani Forum Studentskog doma Stjepan Radić, u subotu 9. prosinca u 20 sati.

Predstava ,,Don Quijote”, prema romanu Miguela de Cervantesa, put je od parodije do travestije i natrag. U njoj ćete pratiti glumce Gradskog kazališta mladih ,,Vitez” koji su oživjeli velike likove španjolske književnosti, a sjajnom glumom i izvedbom oblikovali sasvim nove osobnosti. Radnja romana obuhvaća putovanja i avanture Don Quijotea i njegovog štitonoše Sancha Panze. Don Quijote odlazi na misiju oživljavanja viteštva u svijetu, a prati ga Sancho Panza, jednostavan čovjek iz naroda koji je naučen poštivati autoritet, ali ne i razmišljati o dubokim temama.

Sva sredstva prikupljena od kupovine ulaznica iskoristit će se za kupovanje darova djeci i mladima u Bosni i Hercegovini te će im se jedan dio uplatiti kao donacija za njihove potrebe.

Cijena ulaznice je simboličnih 30 kn, a za studente 20 kn. Ulaznice možete kupiti u prostorijama Udruge, srijeda – četvrtak od 9 do 19 sati, petak od 9 do 17 sati.

Rezervacija ulaznica i info: prsten@udruga-prsten.hr (rezervacije preuzeti najkasnije pola sata prije predstave, ispred kino dvorane Forum).

U slučaju da ne možete doći, a želite dati potporu, Vaša sredstva možete uplatiti i na račun Udruge Prsten  IBAN HR03 2390 0011 1003 28241 (Hrvatska poštanska banka) ili IBAN: HR50 2340 0091 1106 6523 7 (Privredna banka Zagreb) s naznakom “Donacija za humanitarnu akciju Mladi mladima”, ili dolaskom u prostorije Udruge, Ulica grada Vukovara 235, Zagreb.

Povedite svoju djecu, supružnike, prijatelje, i podržite mlado bosanskohercegovačko kazalište i, naravno, najdugotrajniju humanitarnu akciju Udruge Prsten, „Mladi mladima“.

Komentari