Varaždin dobiva najmoderniji studentski dom

Piše
Lorena Sikavica

Nov 30, 2017

U Varaždinu će u subotu, 2. prosinca, biti svečano otvorenje izgradnje treće faze Sveučilišnog kampusa Varaždin – jednog od najmodernijih studentskih domova u ovom dijelu Europe.

Ukupna investicija vrijedna je 141.590.368,42 kune, što je omogućeno putem stopostotnih bespovratnih sredstava fondova Europske unije.

Na postojeći studentski dom sa zapadne strane nadovezuje se novi na istoku, stvarajući zanimljivo dvorište koje je jednom stranom otvoreno prema studentskom restoranu.

Novi dom ima podzemnu garažu s dva punjača električnih automobila, zatim prizemlje u kojem se uz upravu Centra nalazi studentski klub, medicinska ambulanta, Student servis, samouslužna praonica rublja za studente, veliko spremište za bicikle i pet katova sa sobama i zajedničkim prostorijama za svakodnevnu interakciju studenata a to su dnevni boravci, male kuhinje, učionice i krovne terase. Novim domom studenti su dobili 600 kreveta.

screenshot-3_618975

Kao i u postojećem domu, sve sobe imaju svoje kupaonice, a dizajnirane su na način da kroz upotrebu prirodnih materijala, prozorskih senzora svjetlosti i kvalitetne rasvjete prostora čine ugodan i harmoničan prostor za život studenata.

U dvorišnom prostoru Centra napravljen je solarni park sa solarnim drvom i dvije klupe, sportsko igralište na istoku i dva zabavna fitness parka sa spravama za vježbanje.

Osim toga, dizajn studentskog doma i cijelog studentskog kompleksa teži održivom razvoju i očuvanju okoliša.

Izvor: Varaždinski.hr

Novi studentski dom uskoro u Varaždinu

Komentari