Instabridge aplikacija koja otključava šifru za Wi-Fi

Piše
x-ica tim

Dec 06, 2017

Iako su Wi-Fi mreže sve otvorenije i bez šifri, ipak često nam se dogodi da nam je potrebna internet veza ali sve Wi-Fi u blizini su zaključae šifrom. Uz ovu aplikaciju šifre postaju prošlost.

Aplikacija Instabridge popularna je jer pomaže u otkrivanju šifri za bežični internet.  Dostupna je i na iOS-u i na Androidu.

Kad je otvorite, pojavit će vam se popis W-Fi pristupnih točaka na mreži, gdje možete pročitati naziv ulice u kojoj se nalazi ta bežična mreža, potom i informacije o brzini downloada i uploada, a i naziv same pristupne točke i šifra.  Kad nađete najjači signal, u samo nekoliko jednostavnih koraka možete doći do šifre i pristupa Wi-Fiju.

Kad se želite spojiti na mrežu čiju šifru nemate, tapnete na okruglu plavu tipku, čime pristupate listi sa svim obližnjim dostupnim mrežama kojima možete pristupiti zahvaljujući aplikaciji.  Lista sadrži naziv pristupnih točaka, a u produžetku nude tipku koja vas vodi u Google Maps, pritiskom na što se pokreće aplikacija Mapsa, koji vam nudi rutu kako doći do te pristupne točke.

Dodirom na naziv pristupne točke možete pogledati kakav je protok interneta, točna adresa te radi li se o restoranu, kafiću ili čemu trećem, kao i samu šifru bežične mreže.

Izvor: hr.n1info.com

Komentari